Mytí hlavičky miminka
Vložil(a): Nikoll,1. 8. 2016 9.39
Maminky, myjete miminkům hlavičku něčím speciálním?? Malé se začla olupovat hlavička a má takový hnědavý povlak po celé hlavičce, dá se to nějak omýt, nebo mám čekat až se jí to oloupe samo?? Děkuji :)
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 20. 11. 2017, 15.03
zkuste namazat olejíčkem, a pak vyčesávat a nakonec umýt
Fuga, 17. 12. 2016, 19.35
podle popisu by to mohla být seboroická dermatitida. U toho se na hlavičku vmasíruje olej, nechá působit a pak smyje dětským šampónem. A vyčesávat
Měly (nebo spíš mají) to obě naše dcery. Dokud byly plešaté, tak jsem hlavičku sem tam namazala obyčejným dětským olejíčkem a vyčesávala tím jemným miminkovským kartáčkem na vlásky. Když jim vlasy narostly, tak už jsem to nemazala. Mladší dcera to má i teď ve 14 měsících, starší v necelých 5 letech taky. Co jde hezky dolů tak vyčešu nebo oloupu ale ne nijak násilně, jen to co jde samo.
Katka, 2. 8. 2016, 8.41
Umývala jsem jen vodou a občas vyčesala. Syn to má i teď v pěti letech, ale už to jsou prý lupy. Nic s tím nedělám ikdyž i naše mudra se bála o růst vlasů.
Podle popisu jde o kojeneckou seboreu. Čtvrt hodinky před koupáním promasírovat hlavičku nějakým šetrným olejíčkem, pak jakoby seškrábat hřebenem a hlavičku umýt. Za párkrát je to pryč, záleží kolik toho maličká má. Doktorka doporučila i šampon Nizoral, ale to mi přijde zbytečné. Pak kdyžtak ještě přímo na to vyrábí dětský šamponek Bioderma, ale myslím, že pokud to není nějak brutální, není třeba.