Klíšťata
Vložil(a): Čertice, 31. 5. 2018 20.05
Maminky, co používáte proti klíšťatům pro děti? Martinek měl minulý týden jedno a dneska tři úplně malinký. Vyndávám je Atixem, to je ten mrazící sprej a za mě super, ale radši bych, aby je vůbec nechytil. Mě pomáhá Teetree, ale na malého jdou stejně potvory.
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
k.o.r.i.n.e.k, 3. 6. 2018, 8.01
Já jsem měla loni sprej s levandulí muškátovým oříškem a ještě něčím. A nic na nás nešlo
Mygara, 2. 6. 2018, 15.54
máme na to pinzetu a ten sprej, to se musím podívat, co to je vlastně zač
Fuga, 2. 6. 2018, 6.22
tahám je pinzetou na klíštata nebo tou kartou, repelent nemáme, ale pravidelně hned po příchodu z lesa se vyslečeme a prohlédneme a dáme jiné oblečení
slavuska, 2. 6. 2018, 1.23
letos zatím žádné, jen před týdnem jsem objevila ještě cestou z lesa synovi v hlavě jedno lezoucí, naštěstí je blonďák, tak se potvora nestihla přisát. vloni jsme měli po jednom. A nepoužívám vůbec nic, bohatě mi stačila zkušenost ze školního výletu asi v 15 letech. Moje máti má z klíšťat děsnou fobii, takže mě vybavila repelentem, já se jak jedinej idiot nastříkala, no a nikdo ani jedno, a já si z první procházky donesla hned 16 kousků, po tom repelentu šly jak divý, mrchy. taky jsem z toho měla boreliozu, ale naštěstí odhalenou včas, díky fleku, takže jen pár týdnů atb, a byl klid ono je to o štěstí no. Já se kolikrát brodila trávou po kolena, a nic, klíšťata, co jsme měla, jsem obvykle chytla na obyč procházce v lese, no a máma, ta jednou chytla klíště tak, že se jen nepatrně rukou otřela o keřík prakticky v centru Prahy(Smíchov, autobusový nádraží Na Knížecí, ani žádnej park nebo tak). NIkde jinde jsme ten den nebyly, jen obchod, no a doma si našla v loketní jamce klíště.