Kdy začínáte s adventním kalendářem?
Vložil(a): snany, 27. 11. 2020 16.40
Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela a automaticky vytvářela adventní kalendář od 1.12. Dnes mě napadlo, že adventní kalendář přeci souvisí s adventem, tudíž by mělo být první okénko otevřeno první adventní neděli? Nicméně já jdu vždycky proti proudu, takže letos otevřeme první šuplíček už 29.11. Děti to nebudou čekat a o to více budou překvapené.
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Lenourecek, 29. 11. 2020, 20.48
Automaticky ho dělám od 1. prosince do Štědrého dne a myslím, že i ty kupované mají 24 okének
Katka, 28. 11. 2020, 19.55
Naše zajímají jen ty čokoládové, takže pro mě o starost míň a já stejně nejsem kreativní tvor a zrovna advent mi "neslavíme". Nemáme ani adventní věnec, za mě je to spíš nebezpečné než užitečné. Každý rok někdo vyhori a u nás by ten dřevěný nábytek fajroval výborně. ?
Katka, 28. 11. 2020, 12.59
Já to nevedu, většinou dostanou čokoládový na Mikuláše od tchyně.
patricia077, 28. 11. 2020, 10.54
Kalendář jedeme od prvního prosince, jinak výzdobu, zapálení svíčky atd klasika od první adventní neděle a letos poprvé dám i na Barboru punčochu s ovocem .-)
patricia077, 28. 11. 2020, 11.00
Tak je fakt, že kdyby měly dostávat nadílku na všechny ty svaté, tak budou pořád něco dostávat to je vtip, ale je fakt, že já byla díky věřící rodině a hlavně babičce na advent a vánoce chystána jinak než třeba moje děti, byli jsme pořád v kostele, chystali to tak, měsíc dopředu jsem krmila černouška aby se mi poklonil, největší radost byl dřevěný betlém, který vyráběl můj děda, byl krásný ale kde skončil nevím
Dnes jsme četli s dětmi o adventu a předtím od nich zazněla otázka:" Kdy nám donese Mikuláš první dopis?"Prostřední odpověděl automaticky: " 1.12." Tak jsem odpověď nechala otevřenou... Já si třeba nedokáží u u mých starších dětí představit, že začínáme s adventním kalendářem až 5.12., ale oni už umí číst a pamatují předchozí roky. Pro nejmladší je stále vše poprvé, tak u ní bych mohla celý kalendář vynechat
Katka, 28. 11. 2020, 13.01
Náhodou začínat 5. je super, můžeš si otevrit 5 políček místo jednoho. Naše děti si 1.12. na adventní kalendář nevzpomenou, jen když ho vidí v letáku nebo v obchodě.