Když dítě odmítá mléko
Vložil(a): Teryk92,9. 8. 2020 15.41
Prosím o radu. Přestala jsem kojit. Synovi je teď rok a sedm měsíců. Bohužel ale klasické mléko ani umělé (zkoušeli jsme Sunar a Kendamil) nechce. Už jsem sáhla i po jahodovém mléce ale vždy jen ochutná a už to nechce ani vidět. Bojím se aby měl dostatek vápníku. Myslíte, že je to problém? Každý den má bílý jogurt ale bojím se aby to bylo dostačující.
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Furciferka, 11. 8. 2020, 12.57
Konzultovala bych s pediatrem. Když jsme v době, kdy bylo synovi 18 měsíců, řešili něco podobného, tak mi pediatr sdělil, že pokud má dítě vyváženou stravu, tak už mléko/sunar nepotřebuje.
dadinkamaminka, 10. 8. 2020, 20.46
Je to celkem škoda ale nedá se nic dělat asi. Dítě ale potřebuje každý den jogurty, sýry atd... Jeden jogurt denně určitě denní potřebu vápníku nedoplní.
dadinkamaminka, 13. 8. 2020, 14.24
Nepíšu nic o taveném sýru.
dadinkamaminka, 15. 8. 2020, 10.42
Opravdu nevím, co je špatného na plátkovém sýru. Dávám ho dětem od roka. Obsahuje spoustu vápníku a tak dále. Lepší než dětem dávat párky a šunky v roce, znám takové případy. My jako děti jedli rajskou ve 3 měsícich a jsme zdraví ??
Katka, 9. 8. 2020, 21.16
Mák, brokolice, ořechy, tvaroh. Mléko naopak kosti odvapnuje a v zemích, kde se pije ve velkém se taky ve velkém objevuje osteoporóza viz Krutá hra o tvé zdraví od Tomáše Kašpara.
Katka, 10. 8. 2020, 0.00
Tak třeba rostlinné mléko z ořechů/mandlí, to často pijí i roční...je to potřeba vyzkoušet, samozřejmě nedávat ořechy v celku a do ruky, to je snad jasný. O negativech mléka je zdrojů spousta, opravdu ze statistik vyplývá, že kde mléko nepijí se osteopróza nevyskytuje. Mléko navíc zvyšuje celkový a LDL cholesterol, způsobuje cukrovku, neplodnost, zákalky ve sklivci (uložený kasein)...s mlékem opatrně. Sice jsou ve něm bílkoviny a vitamíny rozpustné v tuku, ale rozhodně se nemá jíst 3x denně.
Katka, 16. 8. 2020, 14.16
Já nepíšu nic o jezeni celých ořechů. Existuje ořechové mléko i máslo.
Já se přidám, i když nejsem maminka . Našeho syna jsme od malička učili pít rostlinné mléko a dělali mu máslo z oříšků apod., protože to sami máme rádi a víme, kolik důležitých živin tyto potraviny mají (např. sezamová semínka mají vysoký obsah vápníku atd.). Nechtěli jsme kupovat hotové potraviny, které mají dost přídatných látek, často i cukru a soli, tak jsme je začali dělat doma - pořídili jsme si na to výrobník Nutramilk (pro inspiraci odtud: https://www.atranet.cz/nutramilk-vyrobnik-na-orechova-masla-a-mleka-doprava-zdarma) , protože jsme nad přípravou chtěli strávit co nejmíň času - zvládne to do 15 minut.... Prostě spokojenost.