Netepelně opracovaný listový špenát
Vložil(a): snany,21. 11. 2016 19.23
Mám doma listový špenát, už jsem dělala špenátové rizoto a přemýšlela jsem zda můžu použít nevařený třeba jen tak do pomazánky na chleba? Jak je stravitelný i pro děti? Máte někdo zkušenost?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 15. 4. 2017, 17.28
já dávám i syrový, je tam kys. šťavelová, tak se to nesmí přehánět každý den
Lusesita25, 22. 11. 2016, 21.29
Podle me je to jedly jako treba klasicky salat
patricia077, 22. 11. 2016, 10.29
Taky myslím, že stravitelný je jako klasický salát..
jitkamety, 22. 11. 2016, 8.04
Ja z nej delam salat a nekdy dam do pomazanky...
k.o.r.i.n.e.k, 22. 11. 2016, 9.27
„Nejčastěji jsou kameny oxalátového původu spolu s vápníkem, (oxaláty jsou známé šťavelany obsažené v některých potravinách jako špenát, reveň, některá zelenina). Někdy jsou kameny z fosforečnanu vápenitého, z kyseliny močové (urátové kameny vznikají ze stravy jako je čokoláda, jogurty, zelí, z mladého masa, kávy, čaje, alkoholu), dále xantinové, cystinové... Nejčastěji se jedná o kameny smíšeného obsahu.“ Zdroj: http://ona.idnes.cz/myty-o-ledvinovych-kamenech-d12-/zdravi.aspx?c=A150420_115041_zdravi_pet
Katka, 21. 11. 2016, 21.20
Jíme běžně jako salát, stejně jako polníček. Hodí se i do smoothie.