Od kdy šunku a tvrdý sýr
Vložil(a): Teryk92,16. 2. 2020 22.17
Ahoj, kdy jste poprvé dali dětem šunku a tvrdý sýr? A případně jakou šunku? Slyšela jsem, že ty dětské šunky jsou kolikrát ještě horší než ty normální.
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Fuga, 27. 2. 2020, 19.55
Já se klidně přiznám, že děti trávím šunkou a sýrem už od roka
dadinkamaminka, 26. 2. 2020, 14.29
Taková obsáhlá diskuze kvůli šunce Synovi jsem dávala šunku poprvý asi ve 2 letech. Kupujeme jen kvalitní šunku.Nevidim v tom absolutně žádný problém. Ted jsem se naučila kupovat šunku Pure v lidlu,ta je moc dobrá a bez těch všelijakých nesmyslů.Tu by asi roční dítě klidně mohlo jíst.
Katka, 17. 2. 2020, 14.47
Ročnímu to může dát jenom idiot ?Ty 3 roky jsou fakt minimum jak říkáš.
patricia077, 17. 2. 2020, 17.36
Nejlepší je tvaroh právě máme brambory na loupačku s tvarohem ale jime ho často i jinak nebo jogurty atd v roce mám pocit že jsem jen kojila plus zelenina ovoce příkrmy
Katka, 17. 2. 2020, 18.54
Tak tos Jarko ještě neviděla morbidně obézní tak čtyřleté dítě, jak do něho maminka souká nanuka a coca colu, se slovy, musíš přeci něco jíst...
Janako, 17. 2. 2020, 21.41
Někdo to jídlo pro děti prostě neřeší,třeba babičky ?
Katka, 18. 2. 2020, 13.07
Já jsem taky jakože hodně spalovala a ejhle měla jsem štítnou žlázu na odpis ?
patricia077, 17. 2. 2020, 19.46
Já ani obézní dítě ještě neviděla naše by potřebovali přibrat..
Janako, 17. 2. 2020, 21.20
To naši taky?Syn vcelku ji,ale asi mu to rychle spaluje a dcera ani pořádně neji...
Katka, 18. 2. 2020, 13.07
No ten chlapeček byl jak balón, ani nemohl chodit. Hrůza. Tady je hodně dětí a dospívajících s nadváhou. Že je dítě v 5 letech stihle neznamena, že bude i v 10. Kor holky začínají pribirat, aby se jim mohla spustit ms a pokud je rodičům jedno co jí, tak se to lehce vymkne kontrole a za 3 roky se holka zblazni a začne držet diety...
patricia077, 18. 2. 2020, 16.57
Tak děti jsou po mně já jsem byla celý život hubená a za "totace" dokonce doktorka chtěla na mamku poslat kontrolu že jsem moc hubená a obézní děti vyloženě fakt neznám ale vím že to problém je ale naše děcka denně musí nějakou zeleninu a ovoce a v sezoně vše naše a bio teď třeba dcera miluje naše domácí naložené zelí ?
Janako, 23. 2. 2020, 21.58
Ty máš hyperfunkci štítné žlázy?jinak já si trochu říkám,že to mají naše děti po nas, jsou i dost v pohybu.O sobě si taky říkám,že po třech dětech vypadám docela dobře ?
Katka, 23. 2. 2020, 22.41
Měla jsem autoimunitní onemocnění - Graves Basedow. Štítnou žlázu už nemám 14 let.
Katka, 17. 2. 2020, 15.03
Rozhodně dítěti víc ublíží, když mu ji dáš, než když mu ji nedáš. Není tam nic, bez čeho by se dítě nemohlo vyvíjet. Naopak si vygoogli, co všechno tam dávají a jak to toxicky působí na organismus. Je to takový jed na krysy, který se jmenuje dětská šunka ;o) Př. trifosforečnany způsobují odvápnění kostí, což se nezdá úplně ideální, pro dítě v růstu ;o)
patricia077, 17. 2. 2020, 15.12
No upřímně strýček Google je taky peklo které používáme všichni právě dorazila známá z ORL dostala taky zadanku na trhání a na internetu prý nemá číst vůbec ?
Katka, 17. 2. 2020, 14.46
Všude se píše, že nejdříve od 3 let. Od roku a půl, hm, tak možná když chceš děti otrávit a brzo se jich zbavit ?Ale tak proč tu imunitu ještě víc nesnižit ?
Katka, 17. 2. 2020, 18.43
Brumik nebo sunka, v tom pro mě není rozdíl. Ty neses zodpovědnost za zdravotní stav svých dětí. Pokud ti vyhovuje, není co řešit.
dadinkamaminka, 26. 2. 2020, 14.32
Otrávit ? To je trochu přehnaný tvrzení ne? Pořád lepší dva plátky šunky než 5 leté dítě s energetákem v ruce Není třeba být takový fanatik do zdravý výživy...
Katka, 26. 2. 2020, 19.20
Nemyslím, že jsem fanatik ?přečti si něco o dehtu, dusitanovych solich, glukozovem sirupu a udej si názor jestli to tělu škodí nebo prospívá. Potom si pujč knížky od Strunecke, tam hezky popisuje co je to kumulativni efekt. Nejenom výživa, ale prostředí doma, životní prostředí, kosmetika, léky, očkování a pak aby zdravé dítě pohledal. ?
Katka, 17. 2. 2020, 18.57
Zpestření je ovoce a zelenina, nikoliv uzenina
Janako, 23. 2. 2020, 21.54
Jak může být zpestření něco, co jí ty děti pořád (nebo aspoň můj syn zatím nic jinýho pořádně nejí)?? To by mohlo být zpestření pro toho,kdo ovoce/zeleninu moc často nejí a věřím tomu,že takové děti taky jsou.
Katka, 17. 2. 2020, 22.05
Jakože 5 porci denně, min 0,5 kila?
K tatrance a brumikovi- kdybys viděla jídelníček mých dětí a můj ....mě teda spíš překvapuje jak najednou tu všichni řeší složení atd..a nikdo deckam.nic nedává..já jim šunku.parek atd dám klidně ..jen salámy přestali zrát...ale párečky .ty jim smakuji..jako mě.. akorát že sýru jíme jen grilovaný hermelín...já samozřejmě u vína sežeru sýrů hodne..ale ti rozmazlenci chtějí víno bez sýrů????
Však jim klidně dávej, co chceš . Nemyslím si, ze tu všichni resej složení, řeší to tu jen par diskutujících . Já sem zvyklá řešit složení i u věci, co jim já, takže je to u nas normální. S manželem občas nějaký “horší” věci jíme, ale dětem se je snazim nedávat...nicméně si nedělám iluze, ze časem začnou, až budou větší, jako občas děti Katky . Já jsem obecně proto jist relativně zdravě a občas si dopřát něco horšího, protože jinak bych ze života tolik neměla, rada si pochutnám a tofu do mě nikdo nedostane. Ale samozřejmě se k tomu i hejbeme, teda krom mrnouse mrnavyho, kteryho se nám nedaří k ničemu přinutit, všechno hned vzdává pacholek.
Katka, 17. 2. 2020, 22.07
Tvoje děti sportuji, to je výhoda. ? Parky si v lete taky opečeme, ale nevidím důvod je dávat zbytečně brzy.
patricia077, 18. 2. 2020, 16.59
Já už se vyloženě na opékání těším ale taky to nemusím pořád ale ta atmosféra u ohně
Koukám na složení, u všeho, kupuji od farmáře šunku s vysokým podílem masa, a tu jí od roka zhruba, občas. Sýr pouze goudu, jinej nechce Nic s označením dětské nekupuji jednou chtěla dcera nutně dětský salám s lvíčkem nebo co tam bylo, no koupila jsem jí na zkoušku dvě kolečka, čuchla k tomu a ani pes by to prý nejedl
Katka, 17. 2. 2020, 14.44
Nemám pocit, že vybrat kvalitní jídlo je problém. Jen ho nesmíš hledat v supermarketu v sekci polotovarů ?
patricia077, 17. 2. 2020, 15.10
Navíc ne nadarmo se říká sportem k trvalé invalidite vy lyžujete? Ono když člověk sedí doma tak moc možností zranit se taky nemá
Katka, 18. 2. 2020, 13.00
Nevím no, dcera spadla v klusu z koně a neměla ani modřinu, natož únavovou zlomeninu při chůzi ?
Katka, 17. 2. 2020, 18.46
Ano, já lyžovala asi 10 let. Dcera se teď vrátila v pořádku z týdenního lyžařského kurzu. Sama víš, že dcera doma nesedí. Jezdí teď nově na skateboardu, 2 roky na koni, inline brusle, normální brusle, leze po stromech...
patricia077, 17. 2. 2020, 19.44
Jinak moje kolegyně měla divné tušení byla v druhém měsíci tajila to a jela do Alp kvůli příteli a víš jak to dopadlo vezl ji vrtulník zlomená klíční kost díky tehu nemohla nic na bolest a byla to dobra lyžařka takže asi tak Eli taky jezdi tři roky na bruslích a ok kamarádka z bruslí zlomeninu že musela na operaci s v koleni šrouby :+(
patricia077, 17. 2. 2020, 19.47
Jj vim že dělá skaut atd ale nevěděla jsem že lyžujete
L.janicka.l, 17. 2. 2020, 23.18
K urazu se ani sportovat nemusi, kluk blbe slapnul u baraku na chodnik a mel zlomeny palec na noze mel tenisky. Doktor rikal, ze to bude asi unavova zlomenina, jak nechce spat a je unavenej.
patricia077, 18. 2. 2020, 17.01
Tak my teď v práci máme zlomenin jedna kolegyne si zlomila nohu doma v kuchyni což nechápu absolutně druhá šla se psem vyhýbala se jinému psovi a spadla ze svahu takže i polámané vázy a u dětí je výhoda rychle regenerace ale čím jsi starší tím horší
patricia077, 17. 2. 2020, 10.00
jj ty dětské mi přijdou horší ale šunka nejvyšší jakosti od kosti s nej podílem masa a sýr mají rádi jen klasiku eidam třicítku jinak nic...
Katka, 17. 2. 2020, 12.00
Eidam 30 % není sýr
patricia077, 17. 2. 2020, 13.31
Njn my ho máme rádi a upřímně já miluji spoustu různých sýrů ale obecně čím víc procent tím nám to méně chutná
Katka, 17. 2. 2020, 14.43
Vždyť 30 % to je naprosto bez chuti a zápachu ?A hlavně bez toho tuku v tom nejsou žádné vitamíny v tucích rozpustné.
Katka, 17. 2. 2020, 15.03
Pak má mít Eli pevné kosti....No, asi to nebude až taková náhoda, jak říkal instruktor.
patricia077, 17. 2. 2020, 15.08
Hele Eli ten sýr nejí ale tj jedno já jsem v životě zlomenou kost neměla v dětství jsem byla kost a kůže takže klid v tomhle to fakt nebude
patricia077, 17. 2. 2020, 15.23
Víš elca sportuje od malička a i na lyžích nebyla poprvé ale mám hodně známých co žijí zdravě a sportuji a úrazy prostě jsou
Katka, 17. 2. 2020, 18.49
Já znám jen 2 lidi se zlomenou nohou z lyží za 39 let. Takže asi tak běžné to nebude, protože všichni kolem mě jsou v Alpách na lyžích 4x ročně. Záleží, jak měla ty lyže seřízené, to taky nemůže dělat každý.
patricia077, 17. 2. 2020, 19.42
Tohle ale nemůžeš srovnávat jak jsem psala my jsme zodpovědní rozhlednu se kolem a všichni natáčí videa selficka nedávají pozor my netocime fotila jsem jen dole v lyžařské škole ne na svahu a stravují se dobře hodně vápníku takze v tom to taky nebude budu si říkat je to holt byla blbá náhoda protože to už nezměnim!
Katka, 17. 2. 2020, 14.40
Ony jsou presolene i ty s nižším obsahem soli. Protože sůl máš i ve chlebu atd a to se za celý den nastrada.
Katka, 17. 2. 2020, 19.02
Poslední rohlík a vlašák jsem měla před 15 lety. Takže minimálně 15 let už se ví, že to není jídlo. Možná kdyby si lidi místo sledování Ordinace zjistili něco o výživě, nemuseli by mít všichni cukrovku a vysoký tlak ;o) Amen.
Katka, 17. 2. 2020, 19.04
Ani na dovolené jsme nejedli rohlíky. Vždyť je plno všelijakých ovesných, datlových, kokosových a dalších variant, jenom se rozhlédnout a nezůstat u pultu s rohlíky. Co není v supermarketu najdu ve zdravé výživě a rozhodně mě toho stačí míň na zasycení než rohlíků. Nevím, jak bych nosila v batohu pro každého 10 rohlíků to dám 4 tyčinky, 4 jablka, pár mrkví, flašku vody a na 26 km mám vystaráno.
Katka, 17. 2. 2020, 9.36
Nedávám dětem žádnou šunku a mají 8 a 12 let ?Ve všech jsou sladidla, dusitany, trifosforecnany, nadbytek soli apod. Sýr je lepší kozí.
Katka, 17. 2. 2020, 14.36
Podle mě žádné uzeniny nejsou jídlo, natož pro děti do 3 let?bohužel lidi si nedovedou ke svačině nic jiného představit než rohlík se šunkou. Tak to já mám větší fantazii ?
Když je to vařený, tak to snad není uzenina? Nebo taky? My někdy máme housku se sunkou a zeleninou třeba na dovoleny na vxletech pro úsporu času. Jednou za čas to myslím nevadí . Ajda bez toho byla do necelých třech, Jirika uz jsme tolik nevychytali, protože jsme uz něco povolili ajde a on pak chtěl taky, ale samozřejmě ne jako mimino.
Katka, 17. 2. 2020, 19.00
Tak jestli to udíš nebo to jen vaříš, ale nasypeš do toho všechny ty éčka, glukozové sirupu atd. to už je zanedbatelný rozdíl, dehet je samozřejmě další mínus. Uzeniny říkám všemu, co není 100% maso z volného chovu. Jo jsou nějaké ala zdravější varianty, ale proč si raději než nějakou nápodobu nekoupit kvalitní maso a doma si ho upravit?
L.janicka.l, 17. 2. 2020, 9.32
Ja uz ani nevim jednou ochutnal a bylo to. Obcas mu kupuju sunku kaja nebo amalku jsou obe s vysokym obsahem masa a fakt dobre, jen dost drahe
patricia077, 17. 2. 2020, 10.00
Zvláštní je, že třeba sestra musela jednu dobu bezlepkovou Zvonařku a ta mi přišla tak hnusná, přitom velký podíl masa atd
L.janicka.l, 17. 2. 2020, 21.01
Vetsinou bezlepkove jidlo neni moc dobre, davaji dotoho nejaky nahrazky..
patricia077, 18. 2. 2020, 17.02
Jj tj fakt ale drahé tj rozhodně
L.janicka.l, 17. 2. 2020, 20.58
Ja si je nechavam krajet v pramenu. Myslim, ze v kaufu a penny maji i vakuovany po 100g. Jsou takovy barevny obaly