seoboroická dermatitida - stroupky na hlavičce dítěte
Vložil(a): Eliška Kozlova,27. 8. 2017 9.24
Maminky, teď se dceři ve 3 letech opět objevily stroupky ve vlasech - seoboroická dermatitida. Myslela jsem ze to trápí hlavně malá miminka,moje děti měly většinou do roku, proto me překvapilo, ze se to dceři objevilo i teď. Ale prý to tak neobvyklé není, kamarádky holčičku to trápilo do 5 let. Co vaše miminka/děti do kdy se jim loupala hlavička?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Furciferka, 5. 2. 2018, 0.44
Kamarádka mi poradila antiseptický mycí gel Cutosan a krém Sebclair (ten je určený přímo na seboroickou dermatitidu). Používáme týden a hlavička už je skoro čistá. Nevím, jestli to je ten gel nebo ten krém, ale jsem spokojená
WeruskaSK, 31. 8. 2017, 12.15
treba do toho votriet napr kokosovy olej, hodinu nechat posobit, umyt teplou vodou a az potom vycesat
Eliška Kozlova, 31. 8. 2017, 14.02
Ano, tak se to dělá, je celkem jedno jaký typ oleje se použije, dobré je i vepřové sádlo, ja používám dětské olejicky, podle toho který zrovna mám. Vycesat to jde většinou snadno, lecba neni složitá, bohužel se to většinou vrací, někomu to zmizí do půl roku, někomu se to stále objevuje do školního věku nebo az do dospělosti.
Žofinka, 30. 8. 2017, 3.52
u dcery to nepozoruji vůbec už od narození
Fuga, 29. 8. 2017, 17.54
prvnímu se neloupala, druhý byl typický tlusťoch, tak ten je měl skoro do pul roku, ale ne nějak výrazně
Mygara, 29. 8. 2017, 8.59
také jsem si myslela, že je to problém u miminek, ale jestli zabírá to vyčesávání, tak je to super
Eliška Kozlova, 28. 8. 2017, 23.42
Ja se nejprve zlobila, ze ma ve vlasech písek, ráda si v něm hraje, ale pak se to trochu zhoršilo, teď vycesavam a uz je to skoro dobré.
Eliška Kozlova, 29. 8. 2017, 0.05
Přesně navíc vlasy jsou delší a husté. Ale alespoň, ze to není nic horšího