Praní látkových plen
Vložil(a): Adrianita, 17. 8. 2017 18.08
Maminky, které používáte látkové pleny, v čem je perete? Na běžné praní používám mýdlový sliz, ale mýdlo se na latkovky nedoporučuje kvůli zanaseni plen, mohou pak i po vyprání zapachat. Navíc třeba u flisu mohou způsobit vodoodpudivost.. Hodně si chválí perkarbonát, někdo používá i TAED. Taky ohledně octu na praní plen jsem slyšela rozporuplné názory, používáte? Jak řešíte případné zanesení plen, desinfekcí na praní? ?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kevin, 2. 10. 2017, 20.18
Na "moderni" latkove pleny pouzivam detsky persil,plinka je vyprana a vonava,skvrny neresim.. klasicke latkovky predpiram z nejhorsiho v ruce "jelenem"
Marusk, 13. 9. 2017, 9.27
Používám sypké prací prášky, které jsou vhodné pro děti (DM Denkmit pro děti, Bambino Mio Miocare) někdy v kombinaci s odstraňovačem skvrn (PUER, Denkmit, ten z Lidlu). Zezačátku na čtverce jsem dávala žlučové mýdlo - vyprala jsem to v ruce a smyla, aby to pak nešlo do pračky. Ocet nikdy - na bambusové se to nedoporučuje. Na dezinfekci plně stačí prát na 60 st a nic dalšího nepřidávat.
WeruskaSK, 1. 9. 2017, 22.59
prala som v mydlovych orechoch, vyhodene peniaze, ich pracia sila sa rovna pracej sile cistej vody - tak to vyslo v nejakych testoch aj v mojej praxi periem v sode - yellow and blue - ako tak ale nevybieli, dobra je na namacanie skvrn teraz periem v ekologickom prasku z dm, alebo aky mam doma, neriesim ci je alebo nie je vhodny na pleny raz za cas ich namocim do vanishu a potom operiem na 60, to ich vybieli alebo na 60 s octom a to ich krasne zmakne, lebo usadeny vodny kamen sa z nich odstrani mam znacku plienok FLIP
Žofinka, 21. 8. 2017, 8.18
já mám látkové pořád v krabici a používám jednorázové, nějak jsem se do toho nedala, ale mám je poděděné a prala ja v arielu sensitive
k.o.r.i.n.e.k, 20. 8. 2017, 18.05
SUper je prací prášek Denkmit z DM kdysi vyšel dobře i v testech