Narozeninovy dort
Vložil(a): ppetaa27, 10. 6. 2016 21.35
Maminky, syn bude mit za mesic svoje 1.narozeniny a zacinam resit dort. Predstavovala bych si nejaky lehky ovocny a treba i nepeceny dort (neni nutnost), ktery zvladnu sama. Ale problem je v tom, ze syn nemuze tvaroh a z ovoce nemuze jahody, merunky, citrusy. Na ozdobu me napadl jenom banan. Jinak moc ovoce jeste ani neochutnal, protoze ma na hodne veci alergie. Poradite nejaky recept? Nebo spis jaky krem?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 10. 12. 2017, 7.02
píškot a nahoru rozvařená jablka s pudinkem, to je taková klasika
Fuga, 8. 12. 2016, 18.29
piškot a nahoru rozvar s jablek s pudinkem
Zuzka Čtvrtečková, 12. 6. 2016, 21.44
Já dělala na první narozeniny Krtkův dort,recept určitě dogooglite
petrao, 12. 6. 2016, 21.13
V hodně obchodech mají třeba borůvky, maliny a broskve, na piškotový základ ideální
petrao, 12. 6. 2016, 21.37
ten jablečný vypadá jednodušší a určitě bude zaručeně chutnat
Zkuste jablečný kilo vykrájených a oloupaných jablek se nakrájí na malé kousky, zalijí se 1/2 litrem vody, pokud jsou jablka kyselejší tak se může přidat cukr a vaří se. Na dno a strany kulaté dotrové formy se dá alobal nebo peč.papír, na dno se rozrovnají piškoty. Až se jablka rozvaří, tak se v hrníčku rozmíchají 2 pudinkové prášky - vanilkové, rozmíchají se ve 1/4 litru vody a nalije se do jablek. Ještě chvíli povařit na hustou kaši. Polovinu nalít na piškoty, pak další vrstva piškot a zbytek jablek. Piškoty je možné dát i navrch, a dát ztuhnout nejlépe přes noc do lednoce. Druhý den předat z formy na talíř, polít rozpuštěnou čokoládovou polevou a na talířích je možné jednotlivé kousky ozdobit šlehačkou, to múžete dát jen ostatním pokud syn nesmí. EDITACE: Nevšimla jsem si, že už tady recept je... Nejdříve jsem psala, až pak četla ostatní
k.o.r.i.n.e.k, 11. 6. 2016, 6.27
Nebo toto http://recepty.vareni.cz/nepeceny-jablecny-dort/. to je úplně bez mléčných výrobků
k.o.r.i.n.e.k, 11. 6. 2016, 6.17
http://www.madamecoquette.cz/2014/04/zdravy-dort-bez-cukru-k-1-narozeninam.html?m=1 toto jsem dělala ale použila jen těsto a promazala mascarpone
petrao, 12. 6. 2016, 21.14
ten je krásný!!