Třetí porod
Vložil(a): Eliška Kozlova, 1. 7. 2016 10.29
Maminky, které máte více dětí, každou chvilku me čeká třetí porod a jsem moc zvědavá na průběh? Mezi prvním a druhým porodem byl takový rozdíl. První se rozbihal velmi pomalu, pozvolna jsem si zvykala na bolesti, zkoušela různé polohy. Druhý byl fofr, byla jsem ráda ze jsme dojeli včas; kontrakce me probudily intenzivní po 4minutách v por. jsem musela dostat infuzi atb.bylo to tak rychlé ze jsem nevěděla jak dýchat, jak si ulevit; jen jsem se kroutila bolestí. Doufám ze do třetice to bude lepší, připravuji se ze budu vnímat jen sebe a mimi; a ze to zvládnu. Jaké jsou vaše zkušenosti? Může být i třetí porod úplně jiný?
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Mygara, 7. 12. 2017, 16.21
tak to jsou tedy různorodé zkušenosti .-))
k.o.r.i.n.e.k, 12. 12. 2016, 22.47
Čím víc čtu že druhý porod bývá lepší, tím mám větší radost
Fuga, 9. 12. 2016, 10.34
gratuli k úspěšnému zvládnutí .-) a každy porod je opravdu jiný
Eliška Kozlova, 17. 9. 2016, 14.29
Správně dýchat, opravdu to je nejlepší. A zkusit odvést pozornost na nějakou vizualizaci, ja si představovala otevírání velkých vrat, výstup na Everest atak podobně. Tělo se zvládne připravit, ja jsem velká citlivka a také jsem to zvládla a bez epiduralu.
Eliška Kozlova, 11. 7. 2016, 16.40
Třetí porod byl asi nejlepší, bolel sice úplně stejně příšerně; ale nebyl ani dlouhý, ani překotný. Poslicci me trápily už několik týdnů většinou 3-4 za hodinu. Když začaly bolet, začalo se to zkracovat. Vyjeli jsme když byly po 4min. V porodnici 15:15 na vysetrovne sama praskla voda 15:45 porodní sál pár prodychnuti ve stoje, a pak tlačeni šlo mi to dobře na pravém boku a v 16:16 se Jiří narodil, přirozeně poprvé bez nastrihu. Všem co nám drželi palce děkuji
k.o.r.i.n.e.k, 12. 12. 2016, 22.47
Tak to je hezké, že i bez nástřihu
Já jsem první měla pozvolný. U druhého se pořád nevědělo zda rodím, nebo ne a když se poznalo že jo, byl to celkem fofr, ze 3 na 10 otevřená během snad 2 minut, 2 hodiny od určení, že jde o porod a ne o poslíčky, jsem měla malou v náručí. Tak se taky celkem bojím jak to bude u třetího které chceme. Doma bych rodit opravdu nechtěla z toho mám hrůzu, takže chápu vaše obavy a držím palce, ať miminko vydrží do porodnice
Eliška Kozlova, 3. 7. 2016, 21.06
Já už mám poslíčky přes týden a stupňují se, bolí mě v podbřišku, hlavně odpoledne a večer, ale zatím jsem to vždy zaspala a ráno jako by nic, u prvních dvou mi sice tvrdlo břicho, ale ne tak moc; takže se neustále kontroluji jestli to jsou poslíčci nebo už kontrakce, už si připadám jako blázen . Prvorozený se narodil 37+5, druhorozená 38+0; teď jsem právě 38 tt do porodnice to máme asi 20 minut a samá zatáčka, no bude to napínavé
mrkew, 3. 7. 2016, 12.48
Já mela první porod sekci druhý jednou bych ráda přirozenou cestou avšak trápit se 12 hodin a nakonec císař bych nerada. Držím palce ať je do třetice vše dobré
každý porod je jiný, kamarádka má tři kluky a první v pohodě stihla do porodky, druhý se narodil v sanitce po cestě a při třetím byla předem v nemocnici na rizikovce a odrodila jim na záchodě během chvilky, kdyby byla doma tak by se narodil doma. Já mám jedno dítko a porod trval 2,5hod. tak při druhém doufám, že to nebude rychlejší abych to do porodky vůbec stihla to je hodina cesty autem