Svatební dary

sledováno 1× zobrazeno 3666×

Vložil(a): jancaan, 15. 3. 2018 14.58

Ahoj, přibližně za měsíc čeká dobrou kamarádku svatba. Začala jsem s další pozvanou kamarádkou vymýšlet příhodný svatební dar - poukazy různého typu, zážitek, věcný dar atd. A když jsem se zeptala nevěsty, jaké typy darů by si přáli, tak mě "zpražila" odpovědí, že chtějí jen peníze.. Jejich přání samozřejmě budu respektovat, ale přijde mi to takové divné. Byla jsem na třech svatbách a nikde se jen peníze nedávali. Zažili jste to taky tak? Navíc kamarádka šetří na všem co se týče svatby (co nejmenší dort, žádné pozvánky, raut, rozlučka, šaty jí ušije mamka). Svatební dary se použijí na úhradu za svatbu. Člověk si pak říká, proč se lidi berou, když na to nemají:-(

Sdílejte:   | 
0

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit

Jana22, 15. 8. 2023, 14.38

Ahoj, tak nás čeká v polovině září také svatba sestřenice a chystáme se jim dát také peníze, ale rádi bychom přidali ještě něco k tomu. Album jim bude dávat sestřenka, takže přemýšlím co k tomu.

Kiska, 30. 1. 2022, 21.58

Taky jsem dávala svatební album

Jajka, 29. 1. 2022, 22.32

Já kamarádce nechala udělat takový dřevěný svatební album, moc se jí to líbilo

WeruskaSK

WeruskaSK, 3. 5. 2018, 17.20

to je des, stava sa to casto ze pytaju peniaze, preto sa uz nikdy nepytam mladomanzelov ze co sa im hodi, lebo vzdy som na to doplatila ja som za to ze dat dar a potom si na vas spomenu zakazdym ked im ten dar prejde rukami ked date peniaze tak si na vas nespomenu a este som zazila ked kamoska s muzom po svadbe ratali peniaze a znacili do zositka ze kto im kolko dal a stavnato to komentovali ze ten len tolko a ten zas tolko... nepaci sa mi tento zvyk

ziia, 30. 3. 2018, 18.55

Já bych to teda takhle vůbec nebrala, přeci jen svatba může být dost nákladná a každý na to ty peníze nemá, neodsuzovala bych. Moje kamarádka se vdávala vloni a taky si říkali všem o peníze, tak jsme se složili s ještě jednou společnou kámoškou a udělali originálnější balení - zavěsili jsme bankovky a mince do deštníku, plus k tomu svatební blahopřání.

vendy.z, 21. 3. 2018, 13.10

No my dáváme peníze, přání a nějakou drobnost

jitkamety

jitkamety, 17. 3. 2018, 9.39

Pokud se milují tak je snad jedno jestli chtějí skromnější svatbu nebo ne

Kamila Pecharová, 16. 3. 2018, 22.23

Proč se berou? Protože se milují, chtějí tím svou lásku zpečetit a chtějí aby se celá rodina i s dětmi jmenovala stejně.. Logické a krásné pokud spolu nějakou dobu bydlí, mají už veškeré spotřebiče apod. tak je lepší dát peníze a oni si sami vyberou do čeho je vloží

Leňulka, 16. 3. 2018, 22.45

Hele ono se to braní z lásky už asi moc nenosí nebo co. Nás se tenkrát taky ptali proč se budem brát když těhotná nejsem a děti nemáme, když jsme řekli, že z lásky tak na nás čuměli jak na marťany

Kamila Pecharová, 16. 3. 2018, 22.55

Nevím, já se brala z lásky taky.. V 19ti.. Taky marťan

Leňulka, 16. 3. 2018, 23.02

no my se teda brali až ve 30ti takže pro některý opravdu k nepochopení, že celý roky nic a pak nám takhle hrábne ve 30ti

Katka

Katka, 19. 3. 2018, 16.36

Jak jinak se brát než z lásky, pokud nejsi zlatokopka ?

Leňulka, 19. 3. 2018, 17.36

tak i zlatokopky se berou z lásky ale k penězům :-D

pouzarovaj

pouzarovaj, 16. 3. 2018, 22.05

My dáváme též peníze a nějak příhodně zájmům novomanželů je zabalíme . Dávali jsme za nás 1000-2000,-

jancaan, 16. 3. 2018, 10.22

Ještě se chci zeptat, kolik je tak vhodné dát novomanželům finanční dar? Je to dobrá kamarádka, ale přeci jenom jsem matka samoživitelka.

darzanka, 16. 3. 2018, 12.32

My treba vzdycky davame petistovku za osobu. Takze kdyz jdeme oba s manzelem,tak davame tisicovku.

© 2013 - 2026 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů