Svatební dary
Ahoj, přibližně za měsíc čeká dobrou kamarádku svatba. Začala jsem s další pozvanou kamarádkou vymýšlet příhodný svatební dar - poukazy různého typu, zážitek, věcný dar atd. A když jsem se zeptala nevěsty, jaké typy darů by si přáli, tak mě "zpražila" odpovědí, že chtějí jen peníze.. Jejich přání samozřejmě budu respektovat, ale přijde mi to takové divné. Byla jsem na třech svatbách a nikde se jen peníze nedávali. Zažili jste to taky tak? Navíc kamarádka šetří na všem co se týče svatby (co nejmenší dort, žádné pozvánky, raut, rozlučka, šaty jí ušije mamka). Svatební dary se použijí na úhradu za svatbu. Člověk si pak říká, proč se lidi berou, když na to nemají:-(
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
WeruskaSK, 3. 5. 2018, 17.20
to je des, stava sa to casto ze pytaju peniaze, preto sa uz nikdy nepytam mladomanzelov ze co sa im hodi, lebo vzdy som na to doplatila ja som za to ze dat dar a potom si na vas spomenu zakazdym ked im ten dar prejde rukami ked date peniaze tak si na vas nespomenu a este som zazila ked kamoska s muzom po svadbe ratali peniaze a znacili do zositka ze kto im kolko dal a stavnato to komentovali ze ten len tolko a ten zas tolko... nepaci sa mi tento zvyk
Já bych to teda takhle vůbec nebrala, přeci jen svatba může být dost nákladná a každý na to ty peníze nemá, neodsuzovala bych. Moje kamarádka se vdávala vloni a taky si říkali všem o peníze, tak jsme se složili s ještě jednou společnou kámoškou a udělali originálnější balení - zavěsili jsme bankovky a mince do deštníku, plus k tomu svatební blahopřání.
jitkamety, 17. 3. 2018, 9.39
Pokud se milují tak je snad jedno jestli chtějí skromnější svatbu nebo ne
Kamila Pecharová, 16. 3. 2018, 22.23
Proč se berou? Protože se milují, chtějí tím svou lásku zpečetit a chtějí aby se celá rodina i s dětmi jmenovala stejně.. Logické a krásné pokud spolu nějakou dobu bydlí, mají už veškeré spotřebiče apod. tak je lepší dát peníze a oni si sami vyberou do čeho je vloží
Kamila Pecharová, 16. 3. 2018, 22.55
Nevím, já se brala z lásky taky.. V 19ti.. Taky marťan
Katka, 19. 3. 2018, 16.36
Jak jinak se brát než z lásky, pokud nejsi zlatokopka ?
pouzarovaj, 16. 3. 2018, 22.05
My dáváme též peníze a nějak příhodně zájmům novomanželů je zabalíme . Dávali jsme za nás 1000-2000,-