Mýdlový sliz
Vložil(a): Adrianita,10. 3. 2017 6.49
Maminky, používáte některý ručně vyrobený gel na praní? Jak perete bílé prádlo? Prý je dobré na bílé prádlo perkarbonát a aby se aktivoval i při nižších teplotách, je dobré přidat TAED. Zajímá mě, jak dávkujete perk. a taed a jestli to skladujete zvlášť nebo to mícháte dohromady, v jakém množství. Prý tyto 2 látky dohromady moc pění, tak si říkám, jestli nedávkovat až do pračky. Opět, v jakém množství? :)
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
BajcaG@seznam.cz, 2. 10. 2018, 20.14
Dříve jsem prala ve slizu a přešla jsem na suchou formu, takže jen prací mýdlo a soda a do bílého prádla přidávám do bubnu 1-2 LŽÍCE perkarbonátu a 1-2 LŽIČKY TAEDU. Ale málokdy přidávám Taed, jelikož často peru bílé prádlo a pleny na 60 stupňů a tím pádem není potřeba. Já jsem maximálně spokojená, i “zašedlé a zažloutlé pleny” dostaly nový nádech...a to jsem měla vyzkoušené snad od všech značek prací prášky na bílé prádlo... a nikdy s takovým skvělým efektem! Navíc máme čističku odpadních vod, takže musíme být šetrní k tomu, co vypouštíme z baráku...místo aviváže lžička octa, několik kapek es. oleje (dle vkusu) a voda (do přihrádky určené pro aviváž) jinak sliz a domáci prací prášek i perkarbonát a TAED dávám do bubnu pračky.
Žofinka, 13. 11. 2017, 18.02
dělala jsem kdysy sliz, ale jen z mýdla a sody
k.o.r.i.n.e.k, 10. 3. 2017, 23.11
Mě tedy zežloutne bílé prádlo i s práškem z obchodu, nemám moc ráda bílé
Aliisha, 10. 3. 2017, 22.13
Už jsem o tom slyšela, ale vyzkoušené to nemám
Lenourecek, 10. 3. 2017, 21.14
Kamarádka používá a je spokojená, ale co s čím míchá a jak nevím
annicka, 10. 3. 2017, 21.14
nezkousela a ani nepouzvam, treba az bude vic casu zkusim udelat domaci
k.o.r.i.n.e.k, 10. 3. 2017, 23.11
J8 jsem ten sliz jednou používala a nějak jsem si s ním zanesla pračku, tak do nové už nedávám
annicka, 10. 3. 2017, 23.38
Katka, 10. 3. 2017, 14.41
Čistě bílé prádlo nevedeme. Brzo zažloutne a je hnusné, takže ho nekupuji. Peru zvlášť černé + tmavé a pak světlé.