Nepovedená obarvená vajíčka
Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 16. 4. 2017 12.29
Každý rok barvím vejce v cibuli, dávám je do punčošky s trávou a mám krásná vejce. Letos jsem část vajec zkusila místo v cibulových šlupkách obarvit v řepě. Podle návodu jsem nakrájela řepy, přidala ocet, sůl a vařila a mám z toho pěkně ošklivá vajíčka. Tak nevím, kde je chyba. Teď jsem je naložila do láku z kurkumy a octa a doufám, že se trochu vylepší. Horší to být nemůže. Kde myslíte, že mohlo být úskalí? Do komentáře vložím druhou část vajec barvených klasicky ve šlupce :-)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Žofinka, 25. 7. 2017, 13.10
řepu jsem nezkoušela, ale byla odmaštěná?
Já jsem četla, že když se vaří v čele nebo v kurkuma, či v kari tak se mají vajíčka pověřit a pak ještě dlouho nechat používat v nálevu aby se barva chytla. Já zkoušela vajíčka dělat v kari a ty se mi krásně chytla. Tak nevím kde byl zádrhel, ale nakonec jste měla pěkná vajíčka.
Kamila Pecharová, 17. 4. 2017, 21.16
Už jsem psala v některé z předchozích diskuzí, že mám úplně stejnou zkušenost.. taky nevím proč..
Fuga, 17. 4. 2017, 10.33
to je tedy pech, vypadají jak nepovedené maskáče , já letos nebarvila, koupila jsem smrštovací košilky a bylo hotovo
pouzarovaj, 16. 4. 2017, 21.28
mně se vloni červená řepa taky nepovedla, kurkuma o něco lepší, ale nic moc, kváa totéž...vrátila jsem se k cibuli