Na zápis do ZŠ bez dětí?
Vložil(a): snany,7. 3. 2017 6.26
Dosud jsem netušila, že k zápisu nemusím vzít své dítě. Někde není ani potřeba osobní účast rodiče- přihlášku lze podat elektronicky. Vše má své plus i mínus. Co vy na to?http://www.rozhlas.cz/plzen/zpravodajstvi/_zprava/zapisy-do-prvnich-trid-budou-letos-nove-az-v-dubnu--1704762
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 19. 11. 2017, 6.37
přijde mi to zvláštní, ale z dítěte odpadne stres, ale co dělá pak ve škole?
Aliisha, 7. 3. 2017, 21.37
Pro mě novinka
Aliisha, 7. 3. 2017, 22.09
Ono se pořád něco mění a člověk už se v tom vůbec neorientuje
pouzarovaj, 7. 3. 2017, 21.16
No nevím, zápisy do školy s osobní účastí mají své opodstatnění pro obě strany. Tohle se mi tedy moc nelíbí
Aliisha, 7. 3. 2017, 22.09
Pro dítě je zápis velkou událostí
pouzarovaj, 8. 3. 2017, 7.46
OŠD - protože se to dokládá k zápisu - ale jinak dá se zařídit i dodatečně
pouzarovaj, 7. 3. 2017, 22.52
Jojo, přesně tak - jednak se porozhlédne, jednat se dá orientačně zjistit, zda je na školu zralé atd. (případně je čas ještě zařídit OŠD) - je to i pro rodiče seznámení se školou a jejím přístupem. Je to taky pro dítě určitý "rituál" atd., atd... No, nemyslím si, že je to dobré..
pouzarovaj, 8. 3. 2017, 21.41
Jasně - spíš jsem to myslela tak, že když je dítě výrazně nezralé a k zápisu stejně dojde, dá se ještě odklad dořešit (byť složitě)...
Lenourecek, 7. 3. 2017, 21.10
To jsem netušila. Myslím, že je dobré,aby si dítě mohlo prohlídnout školu a třídu, kam bude chodit
Aliisha, 7. 3. 2017, 21.37
Určitě je to hodně důležité. Já sama bych byla zvědavá, jak to tam vypadá
Aliisha, 8. 3. 2017, 21.27
Cítí se pak jak dospěláci
Aliisha, 8. 3. 2017, 21.27
Já myslím, že všechny děti se na to musí těšit. Ještě totiž neví do čeho vlastně jdou
Katka, 8. 3. 2017, 12.51
Akorát, že my jsme byli na zápisu v úplně jiné třídě, s úplně cizí paní učitelkou, než pak dcera chodila, takže to platí jen pro vesnické školy, kde je jedna třída a jedna paní učitelka, ve městě nikoliv.
Lenourecek, 8. 3. 2017, 15.48
A já myslela, že to bývá v jejich budoucí třídě s jejich učitelkou, ale jak píšete, asi jak kde
Mygara, 7. 3. 2017, 17.52
to je dobré a nechtěji zavést i elektronické vzdělávání, že by děti do školy nemusely vůbec?
Katka, 7. 3. 2017, 19.14
To už dávno existuje
Aliisha, 7. 3. 2017, 21.38
To nemusí. Můžou se učit doma.
Aliisha, 7. 3. 2017, 22.08
Tak to je každého volba. Ne všem vyhovuje nastavený školský systém.
Aliisha, 8. 3. 2017, 21.23
Tak s takovouto diagnózou je to samozřejmě pochopitelné
Aliisha, 7. 3. 2017, 22.08
Já bych je učit doma nemohla. To bychom měli pořád přestávky
Katka, 8. 3. 2017, 12.51
Ano, domškoláků je čím dál víc
Katka, 7. 3. 2017, 21.05
Na Vás jsem si Lenko vzpomněla asi včera, že jsem vás tu dlouho neviděla a dnes jste tu Předevčírem říkám manželovi, že bude bouřka, podle předpovědi být neměla. Asi za 3 hodiny mi manžel píše z práce, že je tam bouřka, že jsem asi čarodějka Občas mě ty moje synchronicity začínají děsit
Procitam komentare a nestacim se divit.....to opravdu vsechny tak lpite na tom mit dite u zapisu??proc??? Aby se jak cvicena opice predvedla jestli umi barvy atd???na to aby se podival do skoly jsou dny otevren.dveri.a kazdej reditel domluvi imd.schuzku.kdyz nemivaj otevrene dny...obepsala sem a objizdime skoly po celem okresu a kdybych decko nebrala k zapisu je to to posledni co me trapi...zapis??co to je? Ucitelka hrrr nadecko.rekni.udelej.nakresli..decko nervozni...asi jak u pohovoru rodice...ja jako matla bud dam dite do skoly.nebo vidim ze na to nema a dam odklad..zapis me prijde smesnej...a nepotrebuju tam ukazovaz decko jal nejakou atrakci...ovsem na nasi vybrane skole je zapis kde rodice vypisi papiry a deti si mohou hrat v telocvicne ci na hristi(dle pocasi)..zkouseni???chudaci ty deti...
Aliisha, 8. 3. 2017, 21.28
Přesně. Už jen kvůli fotce do alba bych tam šla
Já se těm komentářům ani nediví ač s nimi NESOUHLASÍM, rozumím jim. Hodně let za "nás" někdo rozhodoval a v lidech to zůstalo zakořeněno docela hluboko. Jen stát ( v zastoupení učitele) může zhodnotit zda je dítě vhodné k učení a je třeba ho hned při vstupu do budovy školy začít stresovat, zařadit ho do škatulky.......Škatulkováno takto bude pak celou školní docházku. Mě třeba strašně vadí jen když někdo z příbuzenstva nutí moje dítě říkat básničku, tak hned pak na oplátku po něm taky nějakou chci a to pak valí oči....
Cinderella, 10. 3. 2017, 12.18
všude děti nejsou jak cvičené opičky u zápisu, myslím, že učitelky u zápisu mají poznat, zda je dítě připravené na školní docházku nebo ne...vy jako matka víte, co budou probírat v první třídě a co musí dítě zvládat? můžete si přečíst papír pro rodiče, kde jsou ty body vyjmenované, ale to je teorie, jenže učitelka je z praxe, takže to vidí zase jinak....u zápisu dítě může být nervozní a na povel nemusí udělat všechno, ale podle jeho chování učitelka už hodně pozná...dle mého názoru je zápis s osobní účastí dítěte žádoucí...nebo chcete, aby se vaše dítě ve škole trápilo, protože vy jako matka jste nepoznala, že na to ještě nemá?