Spořící účet
Vložil(a): Cherrynka, 19. 12. 2017 11.24
ahoj, máte někdo k osobnímu účtu i spořící? Uvažuji o něm, aby se mi aspoň trošičku zhodnotily peníze. Vím, že se můžu zeptat přímo v Eře, ale tam mi nakecají jen samý pozitiva. Tak se spíš zeptám tady, jestli ho někdo má a o kolik se zhodnocuje, o kolik procent.
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Žofinka, 20. 12. 2017, 19.28
také máme spořící účet k běžnému, ale úroky nic moc, ale pořád lepší něco než nic
Já ho mám u Ery, ale nemám to, abych ušetřila nějaké velké peníze. Nechám si tam třeba posílat peníze za dotazníky. Vedení je zadarmo a peníze tam mám spíš schované, úrok je nízký. Mám i účet u Ery, takže se přihlásím do internetového bankovnictví a mám po ruce oba účty. Když jsem peníze šetřila doma, tak se na ně vždy sáhlo. Takhle jsou relativně v bezpečí, dokud si je nepřevedu na normální účet.
BonnieParker, 20. 12. 2017, 9.55
Já mám spořící účet k normálnímu účtu zdarma, ale používala jsem ho jen, když jsme potřebovali mít v pohotovosti hotovost kvůli stavbě a tím pádem jsme nemohli uložit peníze nikam na delší dobu. Jinak se to absolutně nevyplatí. Je mnohem lepší peníze někam investovat na delší dobu, ať vydělávají než je nechat ležet v bance. Takže na spořící účet rezervu (doporučuje se tři měsíční platy) a zbytek investovat - potom už záleží na konkrétní situaci, kolik peněz na jak dlouho...
k.o.r.i.n.e.k, 19. 12. 2017, 20.52
Já třeba nemám u ery i když tam mám účet a mám jen Ing konto na spoření ?
k.o.r.i.n.e.k, 20. 12. 2017, 17.24
Je tam úrok půl procenta, dřív býval má pocit až tři procenta. Občas tam něco navíc naskočí a hlavně kdykoliv to můžeš vybrat a neplatíš za vedení.
L.janicka.l, 20. 12. 2017, 19.22
Takhle ja mela vkladni knizku u sporitelny na 4 % nedavno jsem zjistila ze nemam ani pul procenta
rodinka, 19. 12. 2017, 17.51
Ja mam u komecky sporici ale je tam skoro nic ale jde to hned prevest,kdyz potrebujete penize.Pak mam podilove fondy,to je o neco lepsi,jen se ceka cca tyden na prevod penez na normalni ucet a jeste k tomu musite jit do banky,si to zaridit.Nej je pro me tet stavebko,tam posilam nejvic ale to je na delsi sporeni.A pak jeste davam na penzijko ale to nemam v planu cerpat z neho penize.
Adrianita, 19. 12. 2017, 17.19
Jako rezervu spořící účet OK, hlavně ho můžete mít u jakékoliv nejvýhodnější banky, ale pro zhodnocení peněz je lepší investování peněz. Obrátila bych se na poradce.