Spořící účet?

zobrazeno 1718×

Vložil(a): Leňulka, 25. 1. 2018 13.17

Maminky chceme s manželem založit nějaký účet kam by jsme si dávali peníze aby jsme našetřili nějakou rezervu pro strýčka příhodu. Co je nejlepší? Nejlépe aby jsme tam normálně nemohli jen v tom případě potřeby, hned. Je vůbec něco takového? Taky chceme začít spořit dceři na nějaký účet ale aby k tomu v případě potřeby byl přístup dřív a ne až jí bude 18-20let.

Sdílejte:   | 
0

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit

ivetkaprochazkova, 22. 9. 2023, 23.16

Dle mého skromného a nezkušeného názoru jsou tedy spořící účty už tak sto let za opicema. Nemám to rozhodně nikomu za zlé, ale domnívám se, že prostě nic tak převratného to zase není. Lepší je se rozhlížet, třeba bude mít někdo tip.

naseivanka, 26. 9. 2023, 15.09

Jojo tipovat takové věci na úspory a investice je dobré, přesně jak píšete. Já jsem se delší dobu nemohla rozhoupat, bylo mi hodně líto toho že prostě ty peníze nemám, ale jak říkáte.Mně se prostě líbí už jenom to že ty peníze si někam mohu vložit ať pracují za mě.

ivetkaprochazkova, 26. 9. 2023, 15.10

Jakmile se člověk naučí že každá vydělaná koruna za něj prostě může pracovat tak si myslím že je za vodou a už nemusí nic velkého řešit. Ono to opravdu není tak složité začít ty peníze ve velkém vydělávat. Horší je se na začátku rozhoupat a opravdu něco koupit.

Cherrynka, 30. 1. 2018, 12.14

Taky jsem se na to tady ptala... ale docela nic moc, úroky malé

vendy.z, 29. 1. 2018, 19.38

Nic takového nemáme, jen investiční spoření

Mygara

Mygara, 27. 1. 2018, 6.34

já dětem zařídila spořící na jejich jméno a teď lituji, úrok snížili a já na ty peníze nesmím šahat jen když prokáži, že je zase dám dítěti atd. a na to jsem líná, takže tam už nic neposíláme a spoříme na vlastní jméno

Žofinka

Žofinka, 27. 1. 2018, 6.20

manžel investuje do bitcoinů a vyžívá se v tom, ale já tomu vůbec nerozumím

Gabill, 26. 1. 2018, 19.31

Keď to chcete na nečakané situácie, tak asi nejaký sporiaci účet, aby boli peniaze k dispozícii, keď bude treba. S investíciami do cenných papierov by mohol byť problém ich speňažiť, ak by ste potrebovali prostriedky narýchlo.

V007A, 26. 1. 2018, 18.31

Pokud z toho chcete něco mít,tak nejlepší je investovat,pokud jste odvážnější.

darzanka, 25. 1. 2018, 21.48

Pro malou mame conseq,je to uzavreny do jejich osmnacti let,ale vybrat to muzeme kdykoli,jen tam pak samozrejme nebude takove zhodnoceni. Ja ho mam taky plus klasicky sporici ucet u bezneho uctu

Kikinka30, 25. 1. 2018, 21.20

Mame u ing,super a jsykoliv k dispozici

Markéta Adamcová (marqueta)

marqueta, 25. 1. 2018, 19.49

: D Mám investiční účet u Partners, první výběr je tedy možný až za 5 let. Za tu dobu se, ale vklad zhodnotí. Pak mám stavebko u Buřinky, ale tam žádné velké zhodnocení není. Potom mám "spořící obálku" u účtu České spořitelny, tam škudlím jednou za měsíc, co mi zbude na účtě po všech odchozích platbách Pak máme společný účet s manželem, kam máme oba zadané trvaláky a kam chodíme vybírat jen když je potřeba A ještě mám prasátko a to je asi všechno Hlavně teda máme skvělou finanční poradkyni, takže ta nám poradí, co je na trhu nejvýhodnějšího a hlídá podmínky.

© 2013 - 2026 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů