Covid a těhotenství
Vložil(a): ppetaa27,24. 10. 2020 17.01
Ahoj, je tu některá, která je těhotná a chodí ještě v této době do práce? Pracuji v sociálních službách, jsem v 17. týdnu a uvažuji o neschopence. Ve dvou z našich středisek jsou nakažení a říkám si, že je to jen otázka času, než to dojde i k nám. Bojuji ale s pocitem, že v tom moje kolegyně nechávám a já utíkám z boje. Jak to máte vy?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
esternovakova1970, 9. 6. 2022, 1.34
Když jsem byla za doby covidu těhotná, tak jsem si říkala, že ten čas v domácnosti musím s manželem nějak využít. Na výlety nebylo počasí ani energie, a tak jsme se každý začali učit dělat nějakou práci na internetu. Manžel začal v jedné agentuře https://www.wpdistro.cz na pozici tvorba webů a já se učila psát zajímavé texty, které by převzaly třeba magazíny.
lucie25987, 19. 7. 2021, 9.31
Ahoj, já jsem přestala chodit do práce hned, jak jsem otěhotněla. To totiž začala pandemie, tak mi i gynekolog doporučil, abych zůstala doma a neriskovala, že něco chytím. Mně to ale nevadilo, naopak jsem si užívala tu pohodu . Přes léto jsem nechodila ani na koupaliště. Na zahradě máme bazén a doma klimatizaci, kterou manžel objednal ze Vzdušínu https://www.vzdusin.cz/nastenne-split-klimatizace . Myslela jsem si, že mi budou chybět lidi, ale vůbec ne. Jednou za týden jsem jela na nákup a lidí jsem měla až po krk .
Martin Doležel, 23. 2. 2021, 11.04
Najít si práci v době koronaviru není jednoduché. I tak ale existují obory, kde stále nabírají, například pozice strážného, vrátného, která je samozřejmě i pro ženy. Pokud chcete vykonávat vrátnou, potřebujete pouze získat náležitou profesní kvalifikaci, což obnáší poměrně nenáročné zkoušky..a domnívám se, že takovou recepční můžete vykonávat i v těhotenství..více zde: http://www.profesnikvalifikacestrazny.cz/kvalifikace/strazny/
Katka, 28. 10. 2020, 22.03
Ale ne každý doktor ti napíše neschopenku na vyžádání ?
Katka, 27. 10. 2020, 9.56
Jako ohledy s rozumem. Znám rodiny co své babičky nenavstivilo už 9 měsíců. Jakože preventivně. Toho bych se teda dožít nechtěla, že na mě budou vnoučata volat do 4 patra přes okno. ?
Katka, 28. 10. 2020, 8.36
Však tam to chápu, ale spíš mi připadá, že většina rodin chrání seniory proti jejich vůli. Třeba že zakazi na x měsíců návštěvy v domovech důchodců místo co by se snažili vymyslet nějakou snesitelnejsi variantu. Vtipné je, že se s vnoučaty a dětmi nestyka třeba známá H. Třeštíková, ale kouřit, to se nebojí dál ?
patricia077, 28. 10. 2020, 10.34
Teď jsem četla že kdyby všichni přestali kouřit jsme za vodou lol a kuřákům bude do měsíce líp..jinak senioři se teď sejdou všichni na hřbitově myslím dušičky ne že umřou ?
Eliška Kozlova, 26. 10. 2020, 9.30
Teď jsem dočetla článek ... https://www.novinky.cz/domaci/clanek/v-porodnicich-zvladaji-i-porody-covid-pozitivnich-40340026#dop_ab_variant=0&dop_req_id=nHth8xqqDdi-202010260724&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Zkrátka u zdravého člověka se těhotenství i porod dají zvládnout i s Covidem. Ale komplikace to je o tom žádná.
No je to jako se zdravým člověkem-může se projevit komplikace (nebo i třeba srdeční vady atd) nebo třeba silná imunitní reakce, která dostává na ventilátory mladý lidi (zprava od kamarádky od ventilátorů), takže být těhotná, tak raději neriskuju, protože člověk fakt nikdy neví.
Katka, 28. 10. 2020, 8.40
Kdyby byla do 3. měsíce tak tu hrůzu z Paralenu pochopím v 5. měsíci už je to fanatismus. Ten stres z bolesti ublížil dítěti mnohem víc než 1 Paralen ?Mohla si vzít třeba půlku a bolest by byla skoro neznatelna. Já beru v nouzi dětský čípek a stačí
Katka, 28. 10. 2020, 22.02
Přečti si ten článek, paní měla teplotu v 5. měsíci a bála si vzít Paralen. Toť vše, je jedno jestli máš migrénu, kovid nebo chřipku. Já nejsem pro analgetika, ale třeba 5 dní s migrenou to je masochismus a tělo snáší bolest hůř než kousek Paralenu jednou za 5 let.