Covid a těhotenství
Vložil(a): ppetaa27, 24. 10. 2020 17.01
Ahoj, je tu některá, která je těhotná a chodí ještě v této době do práce? Pracuji v sociálních službách, jsem v 17. týdnu a uvažuji o neschopence. Ve dvou z našich středisek jsou nakažení a říkám si, že je to jen otázka času, než to dojde i k nám. Bojuji ale s pocitem, že v tom moje kolegyně nechávám a já utíkám z boje. Jak to máte vy?
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit
Katka, 28. 10. 2020, 21.03
Ale ne každý doktor ti napíše neschopenku na vyžádání ?
Katka, 27. 10. 2020, 8.56
Jako ohledy s rozumem. Znám rodiny co své babičky nenavstivilo už 9 měsíců. Jakože preventivně. Toho bych se teda dožít nechtěla, že na mě budou vnoučata volat do 4 patra přes okno. ?
Katka, 28. 10. 2020, 7.36
Však tam to chápu, ale spíš mi připadá, že většina rodin chrání seniory proti jejich vůli. Třeba že zakazi na x měsíců návštěvy v domovech důchodců místo co by se snažili vymyslet nějakou snesitelnejsi variantu. Vtipné je, že se s vnoučaty a dětmi nestyka třeba známá H. Třeštíková, ale kouřit, to se nebojí dál ?
patricia077, 28. 10. 2020, 9.34
Teď jsem četla že kdyby všichni přestali kouřit jsme za vodou lol a kuřákům bude do měsíce líp..jinak senioři se teď sejdou všichni na hřbitově myslím dušičky ne že umřou ?
Lenourecek, 24. 10. 2020, 22.41
Jak to cítíte, důležité je hlavně, aby jste byla v klidu
Katka, 24. 10. 2020, 18.47
Vadí vysoká horečka, kterou bys nesrazela. Jinak prý mají těhotné lehký průběh. Taky záleží jestli ti gynekolog vystaví neschopnost "jen tak preventivně". Pak ale počítej s omezenými vychazkami.
Katka, 25. 10. 2020, 19.33
Kovid už je ve světě minimálně rok a zatím o žádném takovém případů nevím. Však tazatelce nabranim sedět do porodu doma, ideálně i rodit doma a nechodit s dítětem ven, protože co by kdyby něco náhodou ? Spousta lidí podstupovala cíleně ivf jak na jaře, tak teď a nemají pocit, že by měli dítě o 5 let odložit až budou nějaké statistiky ?
Katka, 26. 10. 2020, 17.43
Já bych preventivně všechny ženy sterilizovala, aby náhodou nebyly na světě 4 postižené děti po nákaze kovidem. ?Nebo jak říká manžel možná by pomohlo proti šíření viru zplynovat všechny lidi ?já se obávám, že není problém kovid, ale hysterie kolem kovidu.
patricia077, 28. 10. 2020, 9.32
Tak oni byli po nemoci už delší čas ale chápu co myslíš
patricia077, 27. 10. 2020, 19.07
Oni toho neví ještě hodně..kamarádka chtěla dát s mužem po prodelani covidu plazmu a odmítli je..ji kvůli tomu že už rodila a jeho kvůli jine věci..takže si dost i vybiraji kdo tu plazmu dá
Katka, 28. 10. 2020, 7.43
Ano, žena co rodila už darovat plazmu po kovidu nesmí. Ty její protilátky by mohli příjemci ublížit. Já bych i bezdetna nedarovala, protože každý větší odběr krve tělo velmi oslabuje a to po nemoci fakt není chytré.
Nemůžeš paušalizovat, ze tehotny maj lehkej průběh. Stejně jako nemaj všichni mladý lehkej průběh...(kamarádka obsluhující ventilátory říká, ze jim pribejvaj mladý pacienti s hodně silnou imunitní reakcí-kde ta dýchací tíseň má hodně rychlej průběh). Za mě je jedno, jestli je člověk tehodnej, mladej, nemocnej bla bla, protože nikdo neví, jak na to bude reagovat. Což v kombinaci s mimcem v břiše je jestebonkus horší
Katka, 27. 10. 2020, 8.53
A tak ty bys raději neměla děti? Na jaře jsem chápala tu obezretnost a odklady snažení a ivf, ale uběhlo půl roku a situace je stejná. Některé matky opravdu nemohou čekat třeba další 2 roky. Dítě ti může umřít kdykoliv na cokoliv. Takže každé těhotenství je risk nebo zisk nejen za kovidu.
Katka, 27. 10. 2020, 9.54
Však já nepsala, zůstaň v práci. Já psala, jestli je dohodnutá s doktorem, že jí napíše neschopenku, jen tak bez potíží ;o) Každpopádně strach nikomu imunitu nezvýší a na to je potřeba myslet.
Katka, 27. 10. 2020, 11.52
Tak vzhledem k tomu, že vzrůstá počet domácího násilí a sebevražd, tak ne každému psychicky sedne sedět půl roku doma. ?
patricia077, 27. 10. 2020, 19.04
Já bych půl roku doma fakt nedala ?ale jak jsem psala každý si to musí zvážit sám nikdo do druhého nevidíme a asi bych se na ostatní kolegy neohlížela..u nás teď půlka domova důchodců je nakažená klienti i pracovníci a shání ochotne brigádníky protože je to už fakt problém..obecně starší lidé dávají všechny virózy blbě nejen covid
Neznám nikoho, u koho by vzrustalo domaci násilí. Pokud někde vzniká, tak je to je vykrystalizovanim něco špatného v rodině a je potřeba to řešit. Navíc doma “sedět” nemusíš a pokud je někomu doma špatně (na místě, kde by mu mělo byt nejlíp), tak je něco v nepořádku a také by se měl snažit o nějakou změnu.
Katka, 28. 10. 2020, 14.56
Soudím podle celorepublikové a celosvětové statistiky. Taktéž nestačí v ČR psychologické telefonické poradenství, roste spotřeba antidepresiv a prášků na spaní.
Katka, 28. 10. 2020, 21.15
A co má psycholog z toho, že nestíhá zvedat telefony zadarmo x celosvětový business s kovidem? Babiš si od jara vydělal už několik mld navíc a Prymulova dcera teď dostala dotaci 650 tis. Já věřím zejména sama sobě. Kdo potřebuje dostát závazkům, celosvětové náladě a umřít letos na kovid, já mu nebráním, ale já se do sekty svědků kovidovych zařadit nehodlám. A jak říká manžel, pořád slibuji ty mrazáky do ulic a pořád nic. Nevím stejně všichni někdy na něco umřít musíme, tak nevím proč si ty dny kazit nějakou hysterii, že někde někdo umřel na kovid. ? Pokud na něho mám umřít, tak umřu. Nemám s tím problém. Možná i lepší teď než za 3 roky hladem.