Jak naučit dítě říkat R
Vložil(a): Zlata1,16. 1. 2017 19.33
Můj syn ve věku 4,5 let stále neříká R, když zkoušíme říkanky tak vše bojkotuje a má z toho srandu, stále opakuje já to neumim, já to neumim...... Jak mám navnadit syna aby se to konečně naučil, aby nemusel k logopedovi..???
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Určitě má čas. Dceři bude šest a R ji stále nejde. Chodíme na logopedii tam jsme opravili ostatní písmenka a teď postupně trenujeme R. Nejde ji. Do školy má čas. Když budete tlačit spíš se sekne. Nám trochu pomohlo kalendář a razítka-kdyz trénovala veselé a když ne nebo se nesnažila tak smutné. Ale klidně bych počkala a pak zašla k logopedovi, děti v tomto lépe poslouchají cizí.
Žofinka, 1. 12. 2017, 12.15
a co systém odměn?
Mygara, 3. 4. 2017, 22.25
má ještě čas do 5ti let
Lusesita25, 26. 1. 2017, 7.06
Ja bych se sla treba k logopedovi jen ukazat, aby poradil co a jak s nim cvicit. Ale jinak ma urcite jeste cas.
Fuga, 17. 1. 2017, 11.34
zkuste inspiraci na www.logopedonline.cz/, jsou tam právě i rady a u jednotlivých písmen i návod, jak to dítě naučit. Ale r se začíná většinou tvořit až okolo 5 roku.
Fuga, 17. 1. 2017, 11.33
tu máme a je vážně super, synovi se právě nechtělo moc cvičit a ta hra ho chytla. ale nenahradí podle mě logopeda
to určitě nenahradí, ale je to mluvení zábavnou formou a ty slovíčka jsou podobná jako dostáváme na logopedii. Rozdíl je v tom, že na logopedii i vysvětlí, jak se má písmenko správně vyslovovat. ale trénink je pak jen o slovíčkách. U nás má tato hra úspěch a používají ji i na logopedii a ve školce.