Zavařování
Vložil(a): Teryk92, 6. 6. 2019 13.43
Zítra se chystám na samozběr jahod z kterých udělám přesnídavku a asi i marmeládu. Chystám si tu sklenice a študuji jak je správně vysterilizovat. Sterilizujete někdo v troubě nebo myčce? V myčce mám nejvyšší stupeň 70. Stačí to? Případně jak sterilizujete v troubě? Dá se do pekáčku voda a sklenice se dají dnem vzhůru? Tuhle informaci jsem nikde nenašla. Můžu si to vysterilizovat už dnes?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
A co zavařování v troubě? https://www.lovelyhome.cz/jak-zavarovat-v-troube-rady-a-tipy/ nikdy jsem to nezkoušela
WeruskaSK, 9. 11. 2019, 22.17
v mycke som neskusala, vzdy to robim v rure - rozhrejem na 160-180 a ked zacne perlickovat tak este 10min. ale napr ked robim lekvar tak nesterilizujem vobec - do cisteho sucheho pohara nalejem rovno vriace z panvice a zavriem vysterilizovanym vieckom a otocim hore dnom a sup pod deku na plech a do rana takto necham. princip je taky ze ked je cely obsah vriaci tak uz netreba sterilizovat v rure. ale ked davas studene ovocie alebo zeleninu a hoci aj zalejes vriacou vodou, cely obsah este musi prevriet, preto sa dava do rury
Fuga, 17. 6. 2019, 9.29
Já sklenici tedy jen umyji v myčce žádné sterilování sklenic nedělám
Žofinka, 10. 6. 2019, 14.35
Já jen sklenice umyjí a nechám pořádně i s víčkem vyschnout
Ketris, 9. 6. 2019, 8.13
Ja bych chtela zkusit v mycce.. ale prijde mi to jako blbost
Lenourecek, 7. 6. 2019, 20.52
Naliji do sklenic horkou vodu (zrovna uvařenou z rychlovarné konvice) a ještě do horkých sklenic plním