Vaření a zamrazování příkrmů
Vložil(a):Fany,5. 7. 2015 21.27
Zatím jsem vždycky vařila jídlo čerstvé nebo jsem dala ze skleničky. Teď bych si ale chtěla udělat zásobu do mražáku a chci se poradit, jak na to. Do čeho uvařené jídlo dáváte? Dáváte zvlášť maso a zeleninu? A rozmrazujete potom ve vodní lázni nebo normálně jídlo převaříte?
Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
naseivanka, 2. 4. 2024, 15.10
Je pravdou že my teda už dlouho nedělali nějakou zahraniční kuchyni. U nás se konzumuje převážně ta tuzemská a nebo středo až východně evropská kuchyně. A třeba takovým https://mlsnavarecka.cz/vyborny-burtgulas-s-chlebem/ buřtgulášem si myslím že nepohrdne žádný rodinný příslušník.
Žofinka, 29. 1. 2018, 11.00
pokud jsem dávala mrazit i zeleninu, tak jsem si nachystala kompletní porci, ale vetšinou jsem vařila čerstvou zeleninu a jen maso zmrazené
Mygara, 5. 9. 2017, 16.48
dělala jsem to jak kdy, ale většinou jsem měla uvařené a rozmixované maso zvlášť a zeleninu jsem vařila čerstvou, ale pokud to chcete vše mražené, tak klidně dohromady
k.o.r.i.n.e.k, 2. 12. 2016, 0.00
Já dávala vše zvlášť do tvořítek na led a pak na pařáčku rozmrazila
Fuga, 23. 11. 2016, 14.38
maso mám většinou zamražené zvlášť v tvořítku na led, protože zeleninu přeci jen vařím častěji. A když zamražuji i zeleninu tak do plastových kelímků od Aventu
Zuzka Čtvrtečková, 16. 11. 2015, 23.29
Dělali jsme do malých plastových krabiček, ale víc mu chutnalo čerstvé nebo koupené.
Iveta Záborcová, 8. 7. 2015, 23.22
Nejraději využívám skladné malé plastové krabičky, kde vím, že je přesně jedna nebo dvě porce. Nezamrazuji pravidlem, ale pokud zbyde něco od oběda, občas si dělám takto rezervu a dám do mrazáčku a vyndám v době kdy není třeba pro malou vhodná večeře co jíme my
Estrela113, 7. 7. 2015, 0.21
Zavařila jsem do malých skleniček nebo zamrazila do takových větších tvořítek na led. A pak jsem si namixovala do mističky, co jsem potřebovala. Je fakt, že brambory jsem ale nezmrazovala. Ovocné jsem jen zavařila. Zmrazovala jsem jen zeleninu a polévky. Doteď jídlo v přebytku zmrazuji v krabičkách a jaké je pak překvapení, když si dám na Velikonoce rybí polévku od Vánoc.