Dýňový bubák
Z dýně odkrojíme vršek. Obsah dýně vydlabeme lžící (můžeme zpracovat v nějaké chutné jídlo, ale semínka je lepší odstranit, i po vaření bývají tvrdá). Máme-li všechen vnitřní obsah vydlabaný, můžeme začít s vykrajováním obličeje. Postupně vykrojíme oči, nos a ústa. Každý má jinou fantazii a tak každá dýně jistě bude velice hezký originál.
Nakonec vložíme svíčku. Pokud je na dně dýně nějaká nerovnost, a svíčka nedrží na místě, vydlabejte dno do patřičné roviny, případně vyřízněte prostor pro svíčku. Dobře ukotvená svíčka vydrží hořet déle.
Tip: Vyberte takovou dýni, která bude stabilně stát a nebude se převracet na jednu či druhou stranu. K vykrajování použijte ostrý nůž, projede dýní snadněji.
Nenašli jste návod, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
pouzarovaj, 9. 8. 2017, 12.21
moc hezká, letos zkusíme prvně také dlabat
Fuga, 17. 11. 2016, 16.50
taky dlabeme, nebo spíš maminka dlabe .-)
jitka46, 9. 8. 2016, 1.40
Docela dost děsivé, raději něco veselejšího.
Kadlecova-Alena, 15. 6. 2016, 17.57
bubu bojim bojim se