10 rad jak prodloužit životnost a čerstvost potravin
Vložil(a): veru.veru,22. 5. 2015 23.09
1. Brambory skladujte v blízkosti jablek. Jablka vylučují etylén, který zabrání klíčení brambor.
2. Když dáte cibuli do papírových sáčků s perforovanými otvory, vydrží vám nejméně dva měsíce.
3. Salát si udrží svojí svěžest i několik dní, pokud ho zabalíte do velkého sáčku z hnědého papíru.
4. Zmrazování bylinek se nedoporučuje, protože v mnohých případech zhnědnou a po rozmrazení se rozpadnou. Ne však v prípadě, když je natlačíte palcem do výrobníku na led, zalejete olivovým olejem a až potom zmrazíte. Vzniknou vám ledové kostky, které můžete přidávat do polévek, jídel a salátů.
5. Dříve než vajíčka uložíte v ledničce, potřete je rostlinným olejem. Vydrží o mnoho déle.
6. Když ovinete celer alobalem, bude čerstvý až jeden měsíc.
7. Když vaříte čaj a potřebujete do něho malé množství citrónové šťávy, postačí, když uděláte z boku citrónu otvor, šťávu vytlačíte a otvor přelepíte lepící páskou. V případě, že jste citrón překrojili na půl, dejte do talířku malé množství vody a citrón položte přeřezanými částmi do něj.
8. Když chcete uskladnit bobule - např. ostružiny, borůvky..., umyte je v roztoku octu a vody. Zabránite tím tvorbě plísní a zároveň je umyjete od nečistot a případných pesticídů.
9. Banány nezhnědnou, pokud jejich „ocásek“ obalíte kouskem polyetylénového sáčku.
10. Připevněte pomocí špejlí kousky chleba či sendviče na vykrojenou část dortu. Tato místa si udrží svojí jemnost.
Nenašli jste návod, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (13 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
pouzarovaj, 29. 1. 2018, 21.13
zajímavé tipy, díky za ně
Petra Schoberová, 29. 11. 2016, 22.55
super rady