Hrníčková mramorovo-kefírová bábovka
Vložil(a):Christie,10. 10. 2014 23.41
Hrníčková mramorovo-kefírová bábovka
Příprava: Do mísy vmícháme mouku, moučkový cukr, vajíčka, prášek do pečiva, vaniliový cukr, kefír (lze použít i acidofilní mléko nebo 250 g měkkého tvarohu), olej a mícháme, dokud nebudeme mít hladké těsto. Trošku hotového těsta si odlijeme do hrnku, asi do poloviny hrnku, a vmícháme holandské kakao. Mezi tím si vymažeme formu, vysypeme polohrubou moukou. Těsto z mísy nalijeme do vymazané formy a na něj naléváme cik cak kakaové těsto z hrnečku. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C cca 40 minut (zkuste do hotového těsta píchnout špejlí). Jakmile bábovka vychládne, stačí pocukrovat moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (38 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 23. 11. 2020, 19.46
Vypadá moc dobře, musím jí vyzkoušet s kefírem, s tím jsem bábovku ještě nedělala.
Žofinka, 31. 1. 2019, 13.27
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané