Mrkvová bábovka
Vložil(a): veru.veru,11. 1. 2015 17.21
Mouku, cukr, prášek do pečvia a skořici promícháme. Mrkve nastrouháme a smícháme s olejem, rozšlehanými vejci, ořechy a jablečným džusem. To vše postupně vmícháme do mouky s cukrem a skořicí. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme při teplotě 170°C asi hodinu a čtvrt, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu bábovky nezůstane po vytažení čistá. Upečenou bábovku vyndáme z trouby, necháme 10 min zchladnout a vyklopíme na drátěný rošt. Před vyklopením můžeme bábovku nožem uvolnit od okrajů formy. Vychladlou bábovku polejeme polevou, kterou jsme si připravili z moučkového cukru a pěti lžic teplé vody. Místo vody můžeme použít citronovou šťávou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (22 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 27. 1. 2019, 12.28
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 6. 11. 2018, 19.58
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 7. 2. 2017, 8.45
má krásnou barvu
Aliisha, 18. 1. 2017, 16.23
Jablečná džus jsem teda do bábovky ještě nedávala