Třená mramorová bábovka
Vložil(a): Lucie2,17. 10. 2014 21.14
Žloutky oddělte od bílků a utřete je s cukrem a máslem do běla a krémova. Bílky ušlehejte dotuha. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a postupně ji vmíchejte ke žloutkové směsi, na střídačku s mlékem. Nakonec do těsta opatrně zapracujte ušlehané bílky a rozdělte ho na dva díly (velikosti dvou třetin a jedné třetiny). Do třetinového dílu vmíchejte kakao. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Na dno nalijte polovinu světlé směsi, na ni tmavou a nakonec zbytek světlé. Pečte asi hodinu v troubě předehřáté na 180 °C. Před podáváním posypte bábovku moučkovým cukrem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 31. 1. 2019, 12.08
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 25. 4. 2018, 16.02
klasika, která ale neomrzí
iva.t, 10. 4. 2017, 22.19
U nás doma je tato bábovka velice oblíbená.
Aliisha, 18. 1. 2017, 16.28
Klasika, která se vždy povede a je skvělá!