Cizrna na paprice s pórkem
Vložil(a): Blankasiro,9. 11. 2016 15.56
Pokud používáte sušenou cizrnu propláchněte ji a přes noc (či na 5 - 10 hodin) namočte. Poté ji slijte, znovu zalijte vodou a v hrnci přiveďte k varu. Vařte asi 1,5 hodiny do měkka. Krémovější a chutnější bude cizrna uvařená v papiňáku (cocotte minute), ale to neumím. Pokud papiňák vlastníte, stáváte se automaticky papiňák-masterem level pro a určitě to zvládnete i bez mého návodu.
Pokud jste stejně jako já líní a používáte cizrnu v plechovkách, stačí, když je umíte otevřit.
Když máte uvařenou cizrnu nebo otevřené konzervy, můžete se pustit do vaření.
Cibuli nakrájejte na drobno a orestujte ji na oleji ve větším hrnci (cca 5 minut), poté přidejte papriku a restujte ještě minutu až dvě (ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla). Zaljite 1/2 litrem vývaru - já ho připravuji tak, že dvě konzervy cizrny sliji do misky, do této tekutiny přidám vodu do požadovaného množství (1/2 litru) a přidám lžíci Alnatura bujónu. Nechte povařit do měkka. Mezitím obsah jedné plechovky cirzny včetně tekutiny rozmixujte do hladka tyčovým mixérem. Rozmixovaná cizrna poslouží jako super zahušťovadlo. Když je cibulka v hrnci měkká, rovněž ji spolu s vývarem rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnce přidejte rozmixovanou cizrnu i nerozmixované luštěniny a nakrájený pórek. Opět přiveďte k varu a na mírném plameni vařte dokud pórek nezměkne. Poté sejměte z ohně, vmíchejte rostlinnou smetanu a šťávu z půlky citrónu. Ochutnejte a dochuťte další citrónovou šťávou, pepřem, solí, příp. špetkou sladké papriky.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (13 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 1. 12. 2018, 19.40
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 17. 10. 2018, 16.19
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 24. 1. 2018, 7.23
Takto jsem cizrnu ještě nepřipravovala
dadinkamaminka, 23. 1. 2017, 13.13
To vypadá fakt lákavě Cizrnu tady mám,jen jsem se ještě neodvážila jí uvařit,protože se bojím,že to tady nikdo jíst nebude...ale vyzkouším to Jen tedy nemám ten speciální bujon,tak doufám,že postačí klasický zeleninový
Aliisha, 3. 12. 2016, 16.44
Tenhle recept jsem zkoušela a opravdi to všem moc chutnalo.
Jana82, 14. 11. 2016, 13.46
Cizrnu máme moc rádi
jitka46, 12. 11. 2016, 22.35
cizrnu bych doma chtěla vyzkoušet co nejdříve