Cizrnový guláš pro děti
Vložil(a): rezagasparova, 10. 6. 2019 8.01
Příprava
Cibuli nakrájejte na kostičky, stejně tak na drobné kostičky nakrájejte i mrkev a petržel. V hrnci rozpalte olej, vhoďte na něj restovat cibuli a po chvíli i mrkev s petrželí. Vše společně opečte dozlatova. Poté zaprašte mletou paprikou, promíchejte a nalijte cizrnu včetně nálevu. V případě potřeby přidejte ještě i trošku vývaru nebo vody tak, aby byla zelenina ponořená, ale o moc více ne - jelikož nebudeme guláš zahušťovat žádnou moukou, nýbrž svým vlastním obsahem a nechceme, aby byl příliš řídký. Uvařte zeleninu do měkka, menší část (cca 1/3) odeberte, rozmixujte a vraťte zpět. Poté ještě dosolte, případně přidejte i jiné koření dle chuti a krátce provařte. Podávejte s chlebem či jen tak, samotné.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (28 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
kristyrychla, 29. 3. 2023, 12.19
Když jsem se dívala na to jak se správně má vařit podle https://mlsnavarecka.cz/vyborny-burtgulas-s-chlebem/ internetového zdroj buřtguláš s chlebem, byla jsem celkem překvapená. Hodně lidí si totiž myslí že to je hlavně o mase, ale důležitý je poměr cibule a masa. To dělá to správné jídlo jídlem.
Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 13.28
lakavy
Kateřina Fárová, 4. 6. 2020, 17.05
Zajímavý recept, s cizrny připravuji jídla málo kdy.
mikka27, 6. 5. 2020, 13.28
Vynikající recept.