čočkovo-ořechová sekaná
Vložil(a): Blankasiro,24. 11. 2016 17.52
Ingredience:
- zelená čočka
- 1hrnek
- vlašské ořechy
- 1hrnek
- rozemletá lněná seminka
- 3lžíce (+ 1/2 litru vody)
- česnek
- 3stroužek
- cibule najemno
- 1ks
- nastrouhaná mrkev
- 1hrnek
- najemno nakrájený řapíkatý celer
- 1hrnek
- nastrouhané jablko
- 1/3hrnek
- hrozinky
- 1/3hrnek
- jemné ovesné vločky
- 1/2hrnek
- strouhanka
- 3/4hrnek
- tyminán
- 1lžička
- sůl, pepř
- 1množství dle chuti
- kečup
- 1/4hrnek
- javorový sirup
- 1lžíce
- jablečné pyré
- 2lžíce
- balzamikový ocet
- 1lžíce
Čočku propláchněte a dejte spolu s třemi hrnky vody do hrnce, přidejte trochu sypkého bujónu a přiveďte k varu. Vařte asi 45 minut (čočka by měla být lehce rozvařená). Ořechy nasekejte nožem na menší kousky a opražte na pánvi či v troubě (asi 8-10 minut na 160°C). Lněná semínka rozemelte, přimíchejte vodu a dobře promíchejte vidličkou či metličkou, dejte do lednice. Na pánvi zahřejte olej, přidejte rozmačkaný česnek a cibuli a opékejte asi 5 minut. Poté přidejte celer, mrkev, jablko a rozinky a dalších asi 10-15 minut opékejte. Když je čočka a vše ostatní hotové, přenejte do velké mísy, přidejte vločkovou mouku, strouhanku, koření, lněné semínko, (nezapomeňte na ořechy), a vše dobře promíchejte. Ochutnejte a dochuťte pepřem, solí, případně dalším kořením či sypkým bujónem. Dobře vmačkejte do pečící nádoby. V hrnku promíchejte kečup, javorový sirup, jablečné pyré a balzamikový ocet a potřete touto směsí čočkovou sekanou. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut. Před podáváním nechte trochu vychladnout, skladujte v lednici.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 3. 12. 2018, 17.27
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 16. 10. 2018, 10.47
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 23. 1. 2018, 2.36
Čočka a ořechy, to se dohromady jen tak nevidí
Aliisha, 18. 12. 2016, 21.35
No tohle je tedy opravdu netradiční kombinace.
Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 8.28
super to vyzkouším