Cuketový koláč
Křehkým těstem vyložte zapékací mísu a dno po celé ploše propíchejte vidličkou. Poté ho potřete 4 lžičkami hořčice a posypte strouhaným sýrem. Cukety omyjte a osušte – v žádném případě je neloupejte – sytější slupka vytvoří krásnou barevnost koláče. Pak cukety po dlouhé straně nakrájejte na tenké plátky a zlehka je nasolte. Jeden zelený plátek srolujte dokola a dejte ho doprostřed koláče (stále přidržujte rukou), kolem obmotejte žlutý plátek, dále pak zelený a pořád dále do spotřebování všech plátků. Jak se obvod zvětšuje, používejte vícero plátků jedné barvy. Olivový olej nalijte do mističky a promíchejte ho se zbytkem hořčice, česnekem, solí a pepřem. Vzniklou směsí důkladně potřete celý vršek koláče. Posypte sušeným tymiánem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Podávejte ozdobené čerstvým tymiánem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 30. 1. 2019, 9.03
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 28. 6. 2018, 19.42
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Aliisha, 15. 1. 2017, 21.19
Vypadá nádherně. Jistě bude vynikající
Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 20.55
jee to vypada užasně