Domácí koprová omáčka
Vložil(a): MiskaTekk,6. 7. 2016 1.46
. Z másla a mouky si připravíme hnědou jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný kopr, přilijeme smetanu, opepříme a osolíme
2. Vaříme za stálého míchání asi 5 minut
3. Před podáváním rozkvedláme v několika lžících omáčky žloutky a vlijeme je do omáčky
4. Ohříváme ještě chvíli - ale omáčku už nevaříme.
Podáváme s knedlíkem a uvařeným vajíčkem .Dobrou chuť :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
TomášRoman, 23. 7. 2021, 19.21
Koprová omáčka je moje oblíbená. Já dělám koprovku už strašně dlouho. Poslední dobou jsem zkoušel podle tohoto receptu https://mlsnavarecka.cz/klasicka-koprova-omacka-se-smetanou/. Chutná skoro jako od babičky. Vždy se přejím a pochutnám si jako u žádného jiného jídla. Mohu tedy jen doporučit. Věřím že si jídlo užijete a pochutnáte si stejně jako já.
Eliška Kozlova, 3. 4. 2020, 14.31
U nás velmi oblíbené jídlo, naštěstí kopr roste jako plevel, takže poslední svazek z mrazáku padl až teď v dubnu
Žofinka, 9. 1. 2019, 18.42
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 24. 11. 2018, 8.09
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 12. 2. 2018, 16.17
já ji mám ráda, omáčku se zelenou travičkou )
dadinkamaminka, 6. 8. 2017, 21.55
Koprovku miluju
Aliisha, 18. 12. 2016, 21.49
Jeee, nej omajda