Falafel
Vložil(a): veru.veru,7. 1. 2015 16.46
1 šálek cizrny necháme namočenou přes noc (12-20h), aby byla měkká ke konzumaci, ale stále křupavá (zdvojnásobí objem). Slijeme vodu a pečlivě rozmixujeme cizrnu na jemnou kaši (nevaříme jí!). Do mixéru poté přidáme nasekanou cibuli, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření (nejvíce římský kmín) a dáme na 20 minut do lednice.
Tvarujeme kuličky či placičky (3-4cm v průměru) a důkladně je mačkáme, aby držely pohromadě. Pro jistotu lze zahustit hraškou, nejlépe pikantní (případně moukou). Smažíme ve velké vrstvě oleje na středním plameni a než jsou nahnědlé, tak na ně nesaháme, aby se nerozpadly. Smažené placičky necháme okapat na ubrousku.
Podáváme v pita chlebu, pšeničné tortille, arabském chlebu s cous cous salátem nebo s hranolkami a zeleninou..
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (21 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 27. 1. 2019, 13.10
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 6. 11. 2018, 19.44
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Aliisha, 19. 1. 2017, 21.53
Znám, ale nikdy jsem neochutnala
Petra Schoberová, 4. 12. 2016, 21.46
super
jitkamety, 4. 6. 2016, 12.25
zajímavé.