Jáhlové knedlíky a vegesvíčková
1. Propláchneme jáhly horkou vodou (aspoň 2x), jinak budou hořké.
2. Uvaříme je v zhruba dvojnásobném množství neosolené vody. Vůbec není na škodu rozvařit je. Pokud máte dítě, které ještě nekouše, tak mu můžete dát stranou porci uvařených jáhel, sobě zbytek dosolit a ještě je trochu rozvařit a z toho pak udělat knedlíky.
3. Zatímco se vaří jáhly, nastrouháme mrkev, celer i petržel a nakrájíme cibulku. Lehce vše osmahneme na trošce oleje. To je důležité kvůli vitamínům, které potřebují tuk pro vstřebávání.
4. Zalijeme troškou vroucí vody, přidáme řasu a necháme pod pokličkou dusit. Řasa není důležitá kvůli chuti, ale kvůli minerálům.
5. K rozvařeným a skoro vystydlým jáhlům přisypeme malé množství mouky a dobře ji propracujeme. Těsto by mělo mírně lepit a mělo by být docela pevné. Vyválíme knedlíky tak 2 cm v průměru.
6. Ty pak vhodíme do vroucí vody a počkáme, dokud nevyplavou.
7. Rozmixujeme si podušenou zeleninu. Kdyby to bylo moc řídké, můžme přidat škrob (rýžový, kukuřičný, bramborový).
8. Servírujeme s knedlíky - dítěti je pokrájíme na malé kousky.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 15. 1. 2019, 7.07
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 19. 11. 2018, 16.38
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 14. 3. 2018, 16.40
vypadá to dobře, ale nevím, jestli seberu odvahu se do toho pustit
Aliisha, 20. 1. 2017, 22.10
Vypadá dobře, ale já raději klasiku
Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 6.39
vypada to dost dobře
petrao, 7. 7. 2016, 21.46
To vypadá skvěle!