Jáhlové kuličky na pestré zelenině
Ingredience:
- Jáhly
- 150g
- Zeleninový vývar
- 400ml
- Olivový olej
- 1lžíce
- Cibule najemno pokrájená
- 1ks
- Sezónní zelenina (mrkev, fenykl, hrášek, brokolice, cuketa, pórek, atd)
- 400g
- Bylinková mořská sůl
- -množství dle chuti
- Smetana
- 50ml
- Voda (nemusí být)
- 150ml
- Nastrouhané pecorino nebo parmazán
- -množství dle chuti
Jáhly vaříme v zeleninovém vývaru při slabé teplotě asi 5 minut. Pánev poté přiklopte, odstavte a nechte jáhly ještě tak 20 minut přikryté bobtnat. Rozehřejeme si troubu na 220 stupňů. Mezitím si očistíme zeleninu, nakrájíme nebo natrháme. Cibuli a zeleninu podusíme na oleji asi 2 minutky, okořeníme solí a dáme do zapékací formy. Smetanu trošku naředíme vodou (nemusíme), okořeníme solí a přelijeme s ní zeleninu. Porcovačem na zmrzku vytvoříme z jáhel kuličky, které přidáme na zeleninu. Nastrouháme na ně pecorino nebo parmazán a vložíme do trouby. Krátce zapečeme.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (26 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 14. 1. 2019, 9.00
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 20. 11. 2018, 12.44
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 8. 3. 2018, 22.52
vypadá to moc krásně
Aliisha, 20. 1. 2017, 22.21
To bude taky dobrota:-)
nikihiphop, 12. 5. 2016, 20.34
Jáhly jsou moc výborné lepší náhrada než rýže