Pohankové karbanátky
Vložil(a): ziia,9. 4. 2017 19.32
Ingredience:
- pohanka nebo pohanková lámanka
- 200g
- zelenina (dle chuti)
- 150g (množství dle chuti a konzistenci směsi)
- vejce
- 2ks
- kukuřičná strouhanka
- 1množství dle chuti
- cibule
- 1ks
- česnek
- 2stroužek
- drcený kmín, majoránka, petržel, sůl, pepř
- 1množství dle chuti (na dochucení)
- olej nebo sádlo
- 1,5dcl (dle potřeby na smažení/pečení)
Pohanku nebo pohankovou lámanku propláchněte vodou a vařte ve vodě či vývaru v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody 5 minut a pak nechte pod pokličkou ještě „dojít“. Mezitím v kastrůlku orestujte cibuli a zeleninu (např. nastrouhaná mrkev, může být i hrášek, pastiňák apod.) a následně duste do změknutí. V zelenině by pak neměla zůstat voda, která by směs zbytečně ředila. Zeleninu je možné i pomačkat, aby se lépe spojila s pohankou. Dále přidejte 2 vejce a ochuťte solí, pepřem, česnekem (česnek lze i vynechat), drceným kmínem, majoránkou a petrželí. Do směsi přidejte tolik kukuřičné strouhanky, aby byla hmota kompaktní a šly z ní vytvarovat karbanátky.
Karbanátky můžete smažit na troše oleje nebo sádla na pánvi z obou stran, případně je můžete upéct dozlatova v troubě na 180-200 stupňů, trvá to asi 30 minut (dle typu trouby). Servírovat můžete s bramborovou přílohou nebo třeba jen samotné, případně s pečivem. :-)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 2. 11. 2020, 21.39
Velmi zajímavý recept. Určitě budu také zkoušet.
Mygara, 20. 12. 2018, 21.38
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 13. 9. 2018, 22.43
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 31. 12. 2017, 4.54
To vypadá velmi slibně, dělám, ale bez pohanky
k.o.r.i.n.e.k, 10. 4. 2017, 23.11
Moc zajímavé, třeba by manžel nepoznal z čeho to je
patricia077, 10. 4. 2017, 13.04
mám ráda .-)