Polenta s jahodami
Vložil(a): szendrejka,21. 6. 2016 21.15
Zase jedno jídlo chudých....ovšem výživově bohaté na bílkoviny a vlákninu a navíc výborné!!!!!
Polentu smícháme s vodou a mícháme, až dojde k varu. Povaříme asi minutku. Hustou kaši pak nalejeme do vyloženého pekáčku pečícím papírem. Rozprostřeme a necháme asi 30 minut ztuhnout. Poté vyklopíme z pekáčku, nakrájíme na kousky, které opékáme na másle z obou stran.
Opečenou polentu pocukrujeme, ozdobíme zakysanou smetanou a jahodami. Přidáme meduňku na ozdobu.
Dětem můžete smetanu vyměnit za jogurt nebo tvaroh, polít javorovým či rýžovým sirupem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (9 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 10. 1. 2019, 10.42
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 21. 11. 2018, 11.36
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 7. 3. 2018, 4.53
tak na sladko jsem ji ještě neměla
Aliisha, 18. 12. 2016, 21.51
Polentu jsem v životě nevařila a ani neochutnala.