Pšenice s mákem
Vložil(a): szendrejka, 2. 11. 2017 9.35
Pšenici si namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme a pšenici vaříme v osolené vodě do změkknutí.
Mezitím si na suché pánvi opražíme celý mák. Pozor na připálení. Moc mile mě překvapila chuť i vůně máku, uvidíte ...
Poté mák ve hmoždíři utlučeme, je to starý recept, má opravdu svůj postup a díky bohu za něj ? Mák budu takhle používat už snad do všeho. Babičky našich babiček moc dobře věděly, co je dobré ?
V kastrůlku si rozehřejeme máslo, kterým budeme výsledné jídlo polévat.
Servírujeme, jak to známe, pšenice, mák, zalijeme máslem a sladíme medem ?
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 15.01
to jsem jeste nikdy nejedla
Kateřina Fárová, 12. 9. 2020, 20.27
Tak pšenici jsem ještě nikdy takto nejedla a na ten opražený mák, moc zajímavé.
mikka27, 29. 5. 2020, 21.56
Hodně zajímavý ,přitom jednoduchý recept.
Mygara, 3. 1. 2019, 21.21
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 7. 8. 2018, 14.50
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 6. 12. 2017, 5.44
tak to je zajímavá kombinace, ještě jsem celou pšenici nikdy nevařila
k.o.r.i.n.e.k, 14. 11. 2017, 17.38
Tak tohle neznám, ale když je v tom mák bude to super