Rozpečený lilek se zeleninou
Vložil(a): Blankasiro,4. 1. 2017 13.37
Lilky rozkrájejte na kolečka, dobře nasolte a nechte cca půl hodiny vypotit. Poté je opláchněte a velmi lehce vymačkejte. Plátky z obou stran obalte v hladké mouce a krátce osmahněte na pánvičce v rozpáleném oleji. Mezitím na hrubém struhadle nastrouhejte mrkev, cibuli nakrájejte nadrobno. Ve větším hrnci rozehřejte olej a cibuli s mrkví na něm osmahněte dozlatova. Poté do hrnce přidejte lilky a ostatní zeleninu nakrájenou na menší kousky. Snižte teplotu a nechte dusit asi hodinu, jednou za čas směs promíchejte, aby se nepřipalovala. Když je všechna zelenina měkká, téměř rozvařená, je hotovo. Pokud se vám zdá málo kašovitá, můžete ještě některé kusy rozmačkat vidličkou. Dosolte, dopepřete a podávejte. Jídlo chutná ještě lépe potom, co pár hodin odleží v lednici, ale jsou to muka, vydržet a nesníst ho celé najednou
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (10 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 7. 12. 2018, 7.12
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 10. 10. 2018, 12.36
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 18. 1. 2018, 6.34
Taky bych ho chtěla snist celý
Petra Schoberová, 5. 1. 2017, 14.48
vypada to moc dobře
L.janicka.l, 5. 1. 2017, 12.37
Nekdy vyzkousim
Aliisha, 4. 1. 2017, 22.21
To by nemuselo být vůbec špatné.
patricia077, 4. 1. 2017, 16.46
lilek já můžu .-)