Tradiční langoše
Vložil(a): sestricka1989,9. 9. 2015 14.37
Na tradiční maďarské langoše budete potřebovat:
* 250 g brambor
* 500 g polohrubé mouky
* 250 ml vlažného mléka
* 1 čajovou lžičku soli
* 1 polévkovou lžíci cukru
* půl kostky droždí
Postup:
Brambory uvařte ve slupce, nechejte vychladnout, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
Z mléka, cukru, droždí a tří polévkových lžic mouky si připravte kvásek a nechte ho vzejít. V míse smíchejte zbylou mouku s bramborami, přidejte kvásek, vypracujte hladké těsto a nechte ho na teplém místě asi 30 minut vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Na pomoučeném vále si těsto rozdělte na několik malých bochníků a z nich tvarujte kulaté, tenké langoše. Smažte na pánvi ve vysoké vrstvě oleje (musí plavat) maximálně minutu z každé strany. Přesuňte je na kuchyňskou utěrku, odsajte přebytečný tuk a podávejte s tím, na co máte chuť.
Naprostá klasika je langoš potřený rozmačkaným česnekem, kečupem a posypaný strouhaným sýrem. Fantazii se ale meze nekladou. Dejte si jej se zakysanou smetanou, jarní cibulkou, uzeným, brynzou nebo čímkoliv dle libosti. Langoše navíc skvěle chutnají i na sladko – s džemem, povidly, nutellou, marmeládou, tvarohem nebo jen posypané skořicovým cukrem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 19. 1. 2019, 12.23
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 14. 11. 2018, 11.48
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 23. 4. 2018, 21.46
langoše jsou super na sjezdovce
Aliisha, 19. 1. 2017, 22.20
Vypadá to jednoduše, tak snad se mi povedou.
Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 13.37
langoše zboznuju