Vločková nádivka s mandlemi
Ingredience:
- rohlík
- 6ks
- Zeleninový bujon
- 1ks (Kostka)
- Voda
- 350-400ml
- Bio vajíčka
- 6ks
- Oloupané mandle
- 100g
- Ovesné vločky
- 100g
- Pohankové vločky
- 100g
- Čerstvý špenát nebo kopřivy
- 120g
- Petrželka
- 30g
- Biomargarín Provamel
- 80g
- Sůl
- 1,5lžička
- Muškátový oříšek strouhaný
- 1lžička
- Pepř
- 1/4lžička
- Tuk a strouhanka na vymazání formy
- -množství dle chuti
Zeleninový bujon rozmícháme v horké vodě. Rohlíky nakrájíme na kostičky, v míse je zalijeme bujonem a promícháme. Přidáme ovesné vločky, pohankové vločky a nasekané mandle.
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s rostlinným tukem, solí, muškátovým oříškem a pepřem. Vmícháme je k rohlíkům.
Špenát a petrželku nasekejte na kousky, přisypte do mísy a lehce promíchejte.
Z bílků vyšleháme sníh a opatrně jej vmícháme do směsi.
Směs vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 50 minut při 180stupních.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (14 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 13. 1. 2019, 13.12
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 21. 11. 2018, 6.56
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 8. 3. 2018, 21.45
tak to vůbec neznám a je to super
Aliisha, 18. 12. 2016, 21.53
Netradiční a zdravý recept. Moc se mi líbí.
Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 16.08
super
Kadlecova-Alena, 24. 5. 2016, 15.07
velka dobrota, muzume jen doporucit