Zapečený květák
Vložil(a):Zdenulkaa,2. 2. 2017 12.07
Budete potřebovat:
1 kg květáku rozlámaného na jednotlivé růžičky
8 ks malých rajčátek rozpůlených
1 hrst strouhanky
3 lžíce strouhaného parmezánu
Na omáčku si připravte:
60 g másla
60 g hladké mouky
300 ml mléka a 300 ml vody promíchat
1 bobkový list
1 lžíce hořčice
1 lžička muškátového oříšku
150 g nastrouhaného čedaru
Květák dejte do velkého hrnce vařící vody a vařte asi 10 minut, aby trochu změkl. Nechte jej okapat na cedníku.
Příprava omáčky: Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte mouku a mícháním vytvořte těstíčko. Sundejte z ohně, přidejte trochu mléka a vyšlehejte do hladka. Vraťte pánev na plotnu a postupně přidejte zbytek mléka. Přiveďte k varu, přidejte bobkový list a za stálého míchání 5 minut povařte. Vyjměte bobkový list a vmíchejte hořčici, muškátový oříšek a čedar.
Zapékací mísu nechte pod grilem rozehřát. Pak do ní dejte růžičky květáku a přelijte je omáčkou, poházejte rajčaty, strouhankou a parmazánem. Grilujte asi 5 - 10 minut.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 28. 11. 2020, 14.20
Zapečenou zeleninu máme všichni moc rádi. Je to pochoutka.
Mygara, 13. 12. 2018, 21.31
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 1. 10. 2018, 21.01
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 9. 1. 2018, 2.17
To bych si dala říci hned?
Petra Schoberová, 24. 8. 2017, 14.58
někdy ráda vyzkouším
dadinkamaminka, 6. 8. 2017, 21.45
To musí být dobrůtka