Domácí švestkové (nebo povidlové) buchty
Vložil(a):elis510,2. 12. 2014 15.55
Připravíme si do mísy 1kg prosáté polohrubé mouky, přidáme 160g másla nebo sádla (kdo má co rád),150g cukru krupice ( kdo má rád sladší těsto,může cukru dát více). Přidáme citronovou kůru z 1 citronu,špetku soli,1 žloutek,promícháme v míse a uděláme důlek uprostřed. Zvláště přihřejeme mléko a do něho přidáme rozdrobené kvasnice,ty necháme trochu vzejít a směs vlijeme do připraveného důlku v míse. promícháme těsto v míse a necháme přikryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout. Když těsto vykyne,promícháme ještě jednou a lžící oddělujeme části těsta ze kterých tvarujeme placičky, ty plníme vypeckovanými švestkami nebo povidly a vytvarujeme bochánečky,ty dáváme na vymaštěný hlubší plech kousek od sebe,aby měly místo pro další kynutí. necháme na plechu ještě chvilku kynout a mašlovačkou potřeme každou buchtu zvlášť rozpuštěným máslem. Plech vložíme do předem rozehřáté trouby na plno, ale po vložení troubu stáhneme a pečeme cca na 180 stupňů C do zlatova. Po upečení vyklopíme a oddělíme jednotlivé buchty,posypeme moučkovým cukrem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (15 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 29. 9. 2019, 9.43
Přiznám se že mám raději povidlové
Žofinka, 28. 1. 2019, 11.43
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 9. 7. 2018, 10.29
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
iva.t, 19. 4. 2017, 18.35
Velice často doma dělám povidlové buchty. Jsou u nás opravdu oblíbené
Fuga, 4. 2. 2017, 7.57
já jsem vždy zkoušela do buchet jen povidla, nenapadlo mě tam nacpat i celé švestky
Aliisha, 25. 1. 2017, 21.22
Domácí jsou nejlepší