Povidlové koláčky z kynutého jogurtového těsta
Ingredience:
- Na drobenku:
- polohrubá mouka
- 150 g
- cukr moučka
- 100 g
- máslo
- 100 g
- vanilkový cukr
- 1 balení
- Na náplň:
- povidla
- 1 množství dle chuti
- skořice
- 1 množství dle chuti
- cukr
- 1 množství dle chuti
- Na těsto / korpus:
- polohrubá mouka
- 2 hrnek
- hladká mouka
- 1 hrnek
- bílý smetanový jogurt
- 150 ml
- mléko
- 150 ml
- olej
- 100 ml
- droždí
- 30 g
- cukr
- 2 lžíce
- sůl
- 1 špetka
- rum
- 1 lžíce
- citronová kůra
- 1 lžička
- vejce na potření
- 1 ks
Postup přípravy receptu
Nejdříve do vlažného mléka dáme trochu cukru a droždí. Necháme chvíli nakynout. V míse smícháme všechny přísady na těsto a přidáme kvásek. Těsto pořádně zamícháme a dáme pod utěrku kynout. Povidla smícháme se skořicí a cukrem. Uděláme drobenku - máslo smícháme s cukrem a moukou. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné kousky, naplníme povidly a zabalíme. Na plechu do každého uděláme důlek, potřeme vejcem a dáme drobenku. Chvíli necháme na plechu ještě kynout. Pečeme dorůžova.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 25. 9. 2019, 21.16
Hned bych si jeden vzala vypadaji úžasně
Žofinka, 19. 1. 2019, 12.25
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 14. 11. 2018, 8.47
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 21. 3. 2017, 9.32
tento typ koláčů dělává moje babička
Aliisha, 30. 1. 2017, 21.22
Lákavá dobrota. Ráda zkusím.