Domácí máslo
Smetanu si dáme do šlehací mísy a šeháme a šleháme a šleháme..... Pokud to někomu přijde zdlouhavé, může použít tyčový mixér nebo metličkový mixér. Je to určitě rychlejší. Každopádně to chce výdrž! Pak hroudu másla propláchneme pod studenou tekoucí vodou, vytlačíme z ní zbytky podmáslí a máme hotovo. Pozor u skladování - musíme myslet na to, že je to domácí záležitost bez konzervantů - takže lednice ;-)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
milujici.teticka36, 17. 11. 2023, 17.21
Super recept. Jako je dobře , že máme doma mixér od https://www.all-the-best.eu/ a tak si myslím, že něco podobného zkusím taky. Teď jsem si dělala domácí přepuštěné máslo. To teda nebylo moc levné, ale jako co si budeme povídat. To přepuštěné máslo je úplně o něčem jiném. Ale dělat si domácí máslo, tak to je něco úplně jiného.
Trendyterka, 28. 8. 2019, 13.13
Při dnešní ceně másla to zase takový rozdíl není.
Žofinka, 17. 1. 2019, 21.41
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 15. 11. 2018, 18.21
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 23. 4. 2018, 19.21
také jsem dělala, ale málo jsem vymačkala a plesnivělo mi
louskacek2, 1. 9. 2017, 22.45
Dneska jsem poprvé zkoušela. Pro jistotu jsem zkusila z jednoho kelimku a slehani me prekvapilo ze neni az zas tak na dlouho. Nejhorsi krok je to oddelovani te syrovatky a promyvani pod tou vodou. Meli jsme zrovna cerstve rohliky a hned jsme ho snedli:-). Zajimalo by me jak dlouho v lednici vydrzi.
szendrejka, 2. 9. 2017, 8.38
U nás déle jako týden nevydrželo, ale já dělám z 5-6 smetan. Takže mám 2-3 másla. Do některého rovnou přidávám čerstvé bylinky. Takže si chrochtáme. Jen pozor: bylinky musí být fakt čerstvé. Jednou jsem dala mraženou pažitku a nebylo to dobré
Aliisha, 12. 1. 2017, 22.33
Je určitě výborné, ale já ho teda kupuji