Domací žervé
Vložil(a): Ela Kdolská,19. 9. 2017 11.36
Pokud se nepovede jogurt (nezhoustne jak má, srazí se...atd...) nebo pokud máte chuť na domácí žervé, je to snadné. Mám dva tipy. První je jogurt + zakysaná smetana (nejlépe Bio z Billy - je dobrá). Na 500g jogurtu s živymi kulturami dávám 250 g zakys.smetany. Smíchám a do cedníku kde mám plátýnko, naliji. Cedník s plátýnkem je nad miskou, kam odkapává syrovátka. Tescoma na co má přímo super udělátko (vlastním) . Nechám při pokojové teplotě 12 hodin. Do směsi můžete dát trochu soli, lépe se zdrcává, sůl vytahuje syrovátku. Před a nebo poté můžete do žervé zamíchat bylinky. Tip - dochucení na různé způsoby - čer.paprika,česnek, bylinky, krabí maso, tuňák.... Tip 2 - syrovátku nevylévat - pokud nepijete (mě nechutná) ...udělejte si masku na obličej či přidejte do koupele. Má zázračné účinky :-)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 27. 8. 2019, 16.23
Také děláme. Je to to nejlepší co může být
Mygara, 1. 1. 2019, 21.29
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 31. 8. 2018, 16.19
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
slavuska, 14. 1. 2018, 14.41
občas dělám podobnou
Fuga, 18. 12. 2017, 14.10
tak to se ráda inspiruji, ještě jsem nezkoušela
k.o.r.i.n.e.k, 14. 11. 2017, 16.11
To znám, je to klasický recept na lučinu