Francouzská topinka
Vložil(a): vendy.z,4. 7. 2016 11.11
Ingredience:
- banánové, ananasové, batátové, mrkvové či tykvové pyré nebo z konzervované dýně
- 2lžíce
- skořice
- 2lžička
- krajíc celorzrnného chleba
- 4ks
- nepřilnavý olej ve spreji
- 1ks
- pomazánka z rostlinného tuku bez transfig. MK
- 2lžíce
- javorový sirup, moučkový cukr nebo čerstvé ovoce
- 1množství dle chuti
- vločky z lněných semínek (nemusí být)
- 1množství dle chuti
1. V mělké míse rozšlehejte vejce, pyré a skořici. Přidejte krajíce chleba a nechte je ve směsi 30-60 sekund a přitom je jednou obraťte. (Nenechávejte je ve směsi déle, protože by se chléb rozmočil.)
2. Vystříkejte nepřilnavou pánev olejem ve spreji a postavte ji na středně rozpálenou plotýnku. Jakmile se pánev rozpálí, přidejte rostlinný tuk. V okamžiku, kdy začíná prskat, přidejte nasáknuté krajíce chleba (chgtete-li posypte je vločkami ze lněných semínek). a usmažte je po obou stranách do zlatohněda, což potrvá na každé straně 2-3 minuty. Podávejte horké se sirupem, moučkovým cukrem nebo ovocem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 1. 3. 2021, 23.19
,vypadá to krásně určitě vyzkouším
Trendyterka, 28. 8. 2019, 9.39
Snídaně jako pro královnu
Žofinka, 9. 1. 2019, 20.18
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 24. 11. 2018, 11.51
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 13. 2. 2018, 21.46
ta vypadá velmi luxusně
Aliisha, 9. 1. 2017, 22.48
Ale tak tohle musím ochutnat