Křupky z pomerančové kůry
Vložil(a): veru.veru, 31. 1. 2015 9.41
- Pomeranče umyte pod horkou vodou a kartáčkem vyčistíte.
- Nožem oddělte kůru od dužiny.
- Ty namočíme do studené vody na 2 dni, vodu měníme 3x denně.
- Šlupky nakrájejte na tenké pásky.
- Vložíte je do hrnce a zasypete cukrem - približně v takové hmotnosti jakou mají šlupky.
- Hrnec položíte na sporák a pomalu zahříváte, šlupky pustí šťávu a cukr sa Vám pěkně rozpustí.
- Pridáte plyn a mícháte dokud se všechen sirup neodpaří – pomerančové slupky sa Vám pěkně zesklovatí.
- Potom je vyndáte na papír vychladnout (kdo chce, může po vychladnutí posypat ještě práškovým cukrem.
- Jestli je hned nesníte samotné nebo máčené v čokoládě, nepoužijete v bábovkách a koláčích nakrájené na kostky, můžete je uskladnit v dózách s uzávěrem, aby nestvrdly.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (22 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 28. 8. 2019, 13.06
Super. To může být moc dobré
Žofinka, 27. 1. 2019, 9.30
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 6. 11. 2018, 20.46
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
slavuska, 12. 3. 2018, 22.07
to by mě nenapadlo, ale prodává se kndovaná, tohle bude asi podobné
Aliisha, 12. 1. 2017, 21.02
To bych si dala. Dobrý nápad.
Petra Schoberová, 4. 12. 2016, 21.26
super