Mangovo-oříškový krém
Jednoduchý recept pro osvěžující mangovo-oříškový krém v raw food kvalitě, určený pro okamžitou spotřebu. Tento krém z manga a oříšků můžete použít místo marmelády k natření na sušenky nebo ho jíst samostatně lžičkou (jako zdravá náhražka dětského pribiňáku, termixu...)
Mango – jedno zralé mango, oloupané, nakrájené na kousky/plátky
Kešu natural – cca ½ hrnku 24 hodin nebo přes noc namočených oříšků ve studené vodě (nebo natural raw mandle, raw vlašské, lískové, makadmiové či raw para ořechy)
V kuchyňském robotu (mlýnku/mixéru) umixujeme nejprve ořechy, pak přidáme mango, mixujeme dohromady do krémové konzistence. Můžete hned podávat, případně nejprve vychladit v ledničce. Snězte krém týž den, neskladujte raději do dalšího dne.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 28. 8. 2019, 11.17
Tak tohle si dám. Oříšky jsou moc zdravé a mango miluju
Žofinka, 15. 1. 2019, 12.39
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 18. 11. 2018, 22.03
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 15. 4. 2018, 19.30
tak kombinace je to opravdu velmi netradiční
Aliisha, 13. 1. 2017, 21.44
Mňamka. Tohle bych si ráda dala.