Meduňkový sorbet
Vložil(a): veru.veru,1. 7. 2015 14.32
- cukr nasypeme do 300 ml vody a v hrnci povaříme.
- Když je cukr rozpuštěný, hrnec odstavíme a do horkého roztoku nasypeme meduňkové lístky. Můžeme přidat ještě lžíci listů máty, čechřice, nebo vonné pelargónie.
- Necháme hodinu luhovat.
- Poté přimícháme citrónovou šťávu a vložíme do mrazničky.
- Ušleháme tuhý sníh z vaječných bílků a po 2-3 hodinách, když je sorbet částečně zmražený, jej do něj přimícháme. Směs vložíme zpět do mrazničky.
- Podáváme jako zmrzlinový pohár, s mátovými či meduňkovými lístky, případně s kousky ovoce, například cukrovým melounem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 28. 8. 2019, 13.57
Meduňku používám asi nejčastěji . Tohle vůbec neznám. Miluju hlavně tu její vůni
Žofinka, 19. 1. 2019, 19.56
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 13. 11. 2018, 10.25
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 6. 6. 2018, 20.03
medunky mám na zahradě habaděl
slavuska, 12. 3. 2018, 22.56
zajímavé
Aliisha, 12. 1. 2017, 22.19
Už jsem ochutnala v nějaké restauraci a bylo to moc dobré.
Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 8.48
super