Pečená cizrna aneb večerní mlsání
Vložil(a): szendrejka,11. 8. 2017 7.48
Cizrnu si večer namočíme a ráno slijeme vodu a vaříme doměkka.
Pokud nám přijde návštěva, můžeme použít cizrnu už v nálevu z plechovky či sklenice. V tom případě cizrnu slijeme a propláchneme vodou. Necháme okapat.
Poté cizrnu zakápneme olivovým nebo jiným kvalitnějším olejem, přidáme červenou papriku nebo jiné bylinky, sůl a promícháme. Necháme tak 10-15 minut odležet, aby cizrna nasákla co nejvíc a pečeme na pekáčku či plechu vyloženém pečícím papírem cca 20 min. Já nechávám i déle, je pak tvrdší jako oříšky, ovšem pak taky ráda bouchá v troubě ? Tak na to pozor.
No a teď mi poraďte.... zdravý recept či ne??? ?
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (24 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 5. 8. 2020, 0.33
Taky recept neznám a ráda vyzkouším.
Trendyterka, 27. 8. 2019, 16.40
Paráda. Tohle neznám a stoprocentně vyzkouším
Mygara, 29. 12. 2018, 9.10
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 1. 9. 2018, 13.20
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
slavuska, 14. 1. 2018, 14.43
pečenou cizrnu jsem jedla kdysi v Turecku, tam to prodávají, doma jsem nezkoušela
Fuga, 25. 12. 2017, 0.47
Určitě zdravý recept, o tom bych nepochybovala
k.o.r.i.n.e.k, 4. 9. 2017, 10.25
Je to pěkné a asi to bude i zdravé, člověk má někdy dilema