Boží milosti
- Máslo a mouku rozemněte prsty na velmi jemnou drobenku. Vsypte špeku soli a cukr a dobře promíchejte. Nakonec přidejte smetanu, citronovou šťávu a žloutky a vše propracujte na tuhé těsto. Zabalte do sáčku a nechte 15 minut na kuchyňské lince odpočinout.
- Odpočinuté těsto vybalte a rozválejte na obdélník silný asi 1 cm. Pak ho přehněte na třetiny a totéž zopakujte ještě dvakrát. Znovu zabalte a znovu nechte na kuchyňské lince odpočívat.
- Zopakujte si předchozí bod postupu. Jediný rozdíl udělejte v tom, že znovu zabalené těsto vložíte do lednice a necháte 1-2 hodiny v chladu.
- Odleželé těsto rozválejte na plát silný 3-4 mm. Vykrajujte tvary dle požadavků vaší vůle, vašich příbuzných a vašich tradic. Vkládejte do horkého oleje, ve kterém by těsto mělo plavat za doprovodu zřetelného bublání oleje. Smažte 1-2 minuty dozlatova, několkrát přitom otočte. Usmažené kousky nechte chvíli okapat na papírové kuchyňské utěrce, pak je ale ještě teplé obalte ve směsi cukru a vanilky nebo skořice. Nejlépe to jde na pevném ubrousku, ve kterém prohazujete usmažené kousky v cukru tím, že nadzvedáváte kraje ubrousku.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (26 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 29. 11. 2020, 23.48
U nás také nesmí chybět.
mikka27, 9. 5. 2020, 17.55
U nás nesmí chybět
Kateřina Fárová, 7. 5. 2020, 23.15
Podobné dělávám.
Mygara, 8. 3. 2019, 17.24
zajímavé, já znám bez zakysané smetany